Cele opt lucruri pe care nu le știați despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Jubileul de Platină sau festivitatea care marchează al 70-lea an de domnie a Reginei Elisabeta a II-a a început în Marea Britanie. Sunt patru zile de sărbătoare la participă milioane de oameni din toată lumea.

Și dacă tot este vorba despre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, unul dintre cei mai longevivi și populari monarhi, iată opt 8 lucruri pe care poate nu le știați despre ea.

1. Nașterea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a s-a născut în anul 1926 și nu a fost niciodată la școală.

2. Primul corgi al Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a primit primul câine corgi la vârsta de 18 ani, în 1944. Acesta se numea Susan și are o pagină de Wikipedia. Conform acestei pagini, Susan a murit pe 26 ianuarie 1959.

3. Căsătoria Reginei Elisabeta a II-a cu Prințul Philip

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip (Philip Mountbatten) s-au căsătorit în anul 1947. Tortul de nuntă a fost construit pe patru etaje și a avut o înălțime de aproape 3 metri: 2,74 de metri.

4. Moartea Regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta

La moartea Regelui George al VI-lea, tatăl Reginei Elisabeta a II-a – moarte provocată de cancer pe 6 februarie 1952 – aproximativ 300.000 de persoane au fost prezenți la înmormântarea de la Westminster Hall. O mare parte dintre aceștia au așteptat la coadă pe timpul nopții.

5. Winston Churchill a fost sceptic în privința televizării ceremoniei de încoronare

Winston Churchill a declarat la vremea respectivă în Parlament că: „Nu ar fi potrivit ca întreaga ceremonie să fie televizată. Nu ar trebui să fie prezentată întregii lumi ca și cum ar fi o piesă de teatru”.

6. Mesajul Reginei Elisabeta de Crăciun
Regina Elisabeta a II-a s-a adresat populației în fiecare an de Crăciun cu excepția anului 1969 atunci când a fost difuzat un documentar – Royal Family. Aproximativ două treimi din țară au vizionat documentarul, însă a fost prima și ultima oară când a fost difuzat. Anul trecut documentarul a fost publicat pe YouTube, însă a fost dat jos destul de repede.
7. Vestimentația Reginei Elisabeta

Fustele Reginei Elisabeta a II-a au un tiv construit cu foarte mare atenție tocmai pentru ca acestea să nu se ridice în timpul unei rafale de vânt. Manșetele sunt generos tăiate pentru a facilita renumitul său gest pe care îl face cu mâna atunci când trece printr-o mulțime.

8. Înmormântarea Prințului Philip

Aproximativ 13,6 milioane de persoane din Marea Britanie au urmărit înmormântarea Prințului Philip. Reina Elisabeta a II-a nu a stat aproape de familie în acel moment din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...