Cele șapte localități cu rata de peste 6 la mie care au intrat în izolare

Șapte localități din județul Satu Mare au intrat de la miezul nopții în carantină pentru 14 zile. În aceste localități, rata de incidență a depășit 6 cazuri la mia de locuitori.

Acest lucru presupune instituirea carantinei. Vor fi introduse noi restricții, printre care se numără și trecerea în sistem online a elevilor care în mod normal, de luni, ar fi trebuit să revină fizic la cursuri.

„Incidența este, din păcate într-o continuă creștere. Aceste comune sunt grupate unele lângă altele, se va puta asigura intrarea și ieșirea. Patrulele de poliție, jandarmerie și poliție de frontieră vor fi prezente în zonă”, spune prefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, conform Digi24.

În Călinești-Oaș și în cele șase comune din apropiere nimeni nu va mai putea ieși din casă fără declarație pe propria răspundere.

În unele dintre cele șapte localități, rata de incidență a depășit deja 10 cazuri la mie.

Peste 50.000 de localnici care muncesc în străinătate au revenit în Țara Oașului în August, spun autoritățile. Județul Satu Mare înregistrează cea mai mare rată de incidență din toată țara, peste 2 la mie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole