Celebra casă de licitații Christie’s intră pe o nouă piață

Reprezentanții Christie’s, New York au anunțat că vor scoate la vânzare o lucrare considerată prima creaţie complet digitală oferită de o casă de licitaţii importantă.

Licitația are loc într-un moment de expansiune rapidă a pieței de artă digitală: creatorii folosesc imagini generate de computer, fotografii scanate, videoclipuri manipulate și alte suporturi pentru a crea lucrări originale.

”Everydays – The First 5000 Days”,  semnată de artistul digital american cunoscut sub numele de Beeple, este lucrarea digitală scoasă la licitație de Christie’s și e alcătuită din totalitatea operelor de artă realizate de acesta pe parcursul a 13 ani. 

Portret realizat în întregime prin inteligenţă artificială

Artistul a devenit popular de când a colaborat cu vedete pop precum Ariana Grande şi Justin Bieber pentru a crea elemente grafice folosite în concertele acestora.

Datorită noutății acestui demers, licitaţia, care va avea loc online în perioada 27 februarie-11 martie, va începe de la preţul de doar 100 de dolari. Licitaţia Christie’s urmează după vânzarea din octombrie 2018 a unui portret realizat în întregime prin inteligenţă artificială.

”Portretul lui Edmond Belam”, semnat grupul de artă francez Obvious, s-a vândut pentru suma de 432.500 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...