Celebra emisiune „Tezaur folcloric” împlinește 40 de ani! Ce s-a întâmplat cu prezentatoarea ei

Una dintre emisiunile emblemă ale Televiziunii Române, „Tezaur folcloric”, împlinește 40 de ani de la prima întâlnire cu publicul. 

În 1982, regretata Marioara Murărescu se prezenta cu emoţie în faţa telespectatorilor, cu o producţie nouă, al cărei generic ajuns inconfundabil era semnat de maestrul taragotului, Dumitru Fărcaş.
Formatul emisiunii presupunea ca vedeta invitată să recomande o tânără speranţă, un interpret talentat şi de viitor în folclorul românesc. La vremea aceea, Dumitru Fărcaş, deja celebru, o propunea pe tânăra Sava Negrean drept o voce deosebită a Ardealului. Timpul a dovedit că avea dreptate.

În noiembrie 2012, realizatoarea TV Marioara Murărescu declara că nu mai are motivația să se lupte cu o boală gravăa, fiind hotărâtă să se bucure de familia ei. Din cauza bolii a trebuit să se pensioneze. „Nu mai vreau să aud de tratamente, de citostatice. Sunt sătulă. Vreau să mă bucur de familia mea, de nepot, de toţi cei dragi. Am petrecut prea mult timp prin spitale. Am fost puternică toată viaţa mea, dar la un moment dat te lasă curajul, voinţa, nu mai ai motivaţia necesară pentru a continua”, declara atunci Marioara Murărescu. Ea avea să se stingă din viață în 2014.

Cu emoție

La 40 de ani distanţă, Sava Negrean a rememorat la TVR, la „Tezaur folcloric”, nu fără emoţie, momentele debutului său în televiziune. În ediţia aniversară de duminică vor putea fi văzute imagini din Arhiva de Aur a TVR, de la prima ediţie a celei mai vechi emisiuni de folclor din România.

Moştenirea mea este puternică. Ea înseamnă credinţa în Dumnezeu şi cei şapte ani de acasă, cea mai puternică facultate din viaţă. Eu nu cânt doar ca să cânt, eu dau sens cântecului, fiindcă pentru mine înseamnă Destin şi mă simt suflet din sufletul neamului meu şi-i cânt bucuria şi amarul!”, mărturiseşte Sava Negrean Brudaşcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole