Celebrii Andre Agassi și Steffi Graf vin în România

Publicat: 15 ian. 2024, 15:37, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Celebrii Andre Agassi și Steffi Graf vin în România

Foştii mari jucători de tenis Andre Agassi şi Steffi Graf vor susţine un meci demonstrativ la BT Arena din Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 5-a ediţii a Sports Festival, care va avea loc în luna iunie.

Show-ul demonstrativ de tenis se va juca sâmbătă, 15 iunie 2024, la BT Arena. Un total de 30 de titluri de Grand Slam, pe care cei doi le-au câștigat de-a lungul carierei lor, vor da greutate evenimentului de la Cluj!

Demonstrativ de tenis de excepţie la Sports Festival 2024! Andre Agassi şi Steffi Graf vor face show în 15 iunie. Cel mai celebru cuplu din tenis joacă în premieră în România. Andre Agassi şi Steffi Graf, doi dintre cei mai mari jucători ai tenisului mondial, vor juca la Sports Festival în cadrul unui demonstrativ de excepţie. Spectacolul de tenis va avea loc în 15 iunie, de la ora 18:00, în BT Arena, în cadrul celei de-a cincea ediţii a festivalului (13-16 iunie 2024). Agassi şi Graf vor juca în premieră în faţa publicului din România, alături de alţi doi invitaţi speciali care urmează să fie anunţaţi în scurt timp„, se precizează într-un comunicat.

Ne dorim să celebrăm ediţia a cincea a Sports Festival alături de publicul nostru, iubitorii de sport din România. Evenimentul pregătit anul acesta este cel mai mare din portofoliul nostru de până acum. Avem în teren doi jucători care au câştigat 30 de titluri de Grand Slam împreună şi amândoi au stabilit recorduri greu de egalat: Andre Agassi şi Steffi Graf. Această ediţie va fi de neuitat. Am ridicat ştacheta foarte mult, dar publicul din România merită să aibă oportunitatea de a vedea legendele sportului care ne-au făcut să visăm„, a declarat Patrick Ciorcilă, business development şi co-fondator Sports Festival.

Primele 1.000 de bilete la meciul demonstrativ de tenis au fost puse în vânzare luni, 15 ianuarie, ora 14:00 şi pot fi achiziţionate la preţuri de Early Bird de pe site-ul entertix.ro. Alături de ele, sunt disponibile, tot la preţ redus, 10 bilete VIP. Preţul biletelor Early Bird este de 180 de lei la Categoria 1, 120 de lei la Categoria 2 şi de 700 de lei la VIP.

Cine sunt Andre Agassi și Stefi Graff

Andre Agassi, cunoscut sub numele de „The Punisher”, a debutat în lumea tenisului în anii ’80 și a devenit recunoscut nu doar pentru abilitățile sale excepționale pe teren, ci și pentru stilul său inconfundabil de joc. Caracterizat de un retur de serviciu puternic și un backhand agresiv, Agassi a câștigat opt titluri de Grand Slam, incluzând victorii la Australian Open (1995, 2000), Roland Garros (1999), Wimbledon (1992) și US Open (1994, 1999).

Agassi a intrat în istorie ca primul jucător care a realizat Golden Slam, adică a câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam și medalia de aur olimpică în același an. De asemenea, el este singurul atlet care a obținut Super Slam în carieră, câștigând toate Grand Slam-urile, medalia de aur olimpică și ATP Finals în același an. A fost primul jucător care a triumfat în toate cele patru competiții de simplu pe trei suprafețe diferite (hard, zgură și iarbă). Agassi este încă ultimul american care a câștigat Openul Francez (1999) și Australian Open (2003). Cu 17 titluri Masters și trei victorii în Cupa Davis (1990, 1992, 1995), Agassi a fost clasat pentru prima dată pe locul 1 mondial în 1995, revenind ulterior pe această poziție în 1999.

În 2006, Andre Agassi și-a încheiat oficial cariera, marcând sfârșitul unei perioade impresionante în tenis.

Steffi Graf, considerată una dintre cele mai mari și influente jucătoare de tenis din istorie, a strâns un palmares impresionant între 1982 și 1999. Cunoscută pentru stilul său agresiv și abilitățile de excepție, Graf a câștigat 22 de titluri de Grand Slam, inclusiv fiecare dintre cele patru turnee majore. În 1988, a realizat „Golden Slam”, triumfând la toate cele patru turnee de Grand Slam și obținând medalia de aur olimpică în același an.

Steffi Graf s-a retras din tenis în 1999, ocupând prima poziție în clasamentul WTA pentru un record de 377 de săptămâni. Ea continuă să fie implicată în activități caritabile și formează, împreună cu Andre Agassi, unul dintre cele mai celebre cupluri din lumea tenisului.