Centru de vaccinare de tip drive-through, amplasat chiar în centrul Bucureștiului

În curând, în centrul Capitalei, ar putea fi înființat un centru de vaccinare de tip drive-through.

O parte din parcarea din Piaţa Constituţiei ar putea fi transformată într-un astfel de centru.  Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 27 aprilie.

Toate cheltuielile pentru funcţionarea centrului vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Centrul ar urma să fie utilizat până în data de 12 septembrie. Centrul va fi amplasat pe 240 de locuri de parcare.

Centrul ce va fi înfiinţat va avea patru puncte de vaccinare.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, citat de Agerpres, centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente – seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală – halate, mănuşi, măşti,, etc.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă şi menajeră, precum şi iluminat corespunzător; igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru; eliminarea zilnică a deşeurilor, conform legislaţiei specifice.

Spaţiul destinat centrului de vaccinare va avea: punct de intrare, deservit de personal de primire, pază, supraveghere, îndrumare; de registratură; de păstrare a vaccinurilor; spaţiu pentru colectarea deşeurilor; punctul de triaj medical; spaţiu pentru echipele care vaccinează; punctul de aşteptare post-vaccinare; echipă de suport logistic; punct de ieşire.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole