Cercetători: Europa are nevoie de o strategie anti-COVID unită. Reducerea cazurilor ar trebui să fie sincronizată

Un grup internațional de cercetători consideră că o strategie unită în Europa ar fi mult mai eficientă pentru a combate pandemia de coronavirus, înainte de a urma noi valuri de infecții mult mai grave.

O ţară nu poate de una singură să menţină un nivel scăzut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care o strategie comună ar putea fi eficientă, susţin cercetătorii, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

”Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave pentru sănătate, societate, locuri de muncă şi companii”, a scris grupul, condus de cercetătoarea Viola Priesemann, în revista medicală The Lancet.

Ea consideră că în primăvară se va putea atinge obiectivul limitării la cel mult 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în fiecare țară europeană.

”Reducerea ar trebui să fie sincronizată în toate ţările europene şi cât mai curând posibil. Această sincronizare va permite ca frontierele europene să rămână deschise”, au subliniat cercetătorii.

Până în prezent, iniţiativa a fost semnată de peste 300 de oameni de ştiinţă din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole