Cercetători: Europa are nevoie de o strategie anti-COVID unită. Reducerea cazurilor ar trebui să fie sincronizată

Un grup internațional de cercetători consideră că o strategie unită în Europa ar fi mult mai eficientă pentru a combate pandemia de coronavirus, înainte de a urma noi valuri de infecții mult mai grave.

O ţară nu poate de una singură să menţină un nivel scăzut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, motiv pentru care o strategie comună ar putea fi eficientă, susţin cercetătorii, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

”Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave pentru sănătate, societate, locuri de muncă şi companii”, a scris grupul, condus de cercetătoarea Viola Priesemann, în revista medicală The Lancet.

Ea consideră că în primăvară se va putea atinge obiectivul limitării la cel mult 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în fiecare țară europeană.

”Reducerea ar trebui să fie sincronizată în toate ţările europene şi cât mai curând posibil. Această sincronizare va permite ca frontierele europene să rămână deschise”, au subliniat cercetătorii.

Până în prezent, iniţiativa a fost semnată de peste 300 de oameni de ştiinţă din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...