Cerere slabă pentru vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson

J&J suspendă estimările privind vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 din cauza cererii slabe şi a surplusului de ofertă. Compania susține că reticenţa faţă de vaccinare în ţările cu venituri mici, împreună cu cererea deja scăzută în ţările cu venituri mai mari, a dus la o surplus de ofertă, transmite Reuters.

Compania a anticipat anterior vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari în 2022 din vaccinul cu doză unică, prezentat odată ca un instrument important pentru vaccinarea zonelor greu accesibile.

J&J a redus, de asemenea, intervalul profitului estimat pentru întregul an, cu 25 de cenţi, aşteaptându-se să câştige între 10,15 dolari şi 10,35 dolari pe acţiune.

Compania a dat vina pentru această măsură mai degrabă pe fluctuaţiile valutare decât pe probleme fundamentale de afaceri şi şi-a majorat dividendul cu 6,6%, iar acţiunile au crescut cu aproximativ 4%.

”Odată cu reducerea estimărilor, determinată exclusiv de monedă, cred că acţiunile reacţionează la comentariile anticipate. J&J a discutat despre accelerarea creşterii în tehnologia medicală prin achiziţii şi, de asemenea, despre convingerea că problemele lanţului de aprovizionare se vor îmbunătăţi în a doua jumătate a anului”, a declarat analistul Edward Jones Ashtyn Evans.

Alţi analişti au spus că J&J rămâne un pariu sigur în sectorul sănătăţii şi că majorarea dividendului a oferit venituri previzibile pentru investitori, în ciuda problemelor legate de vânzările de vaccinuri.

Vaccinul J&J a fost afectat de asocierea cu cheaguri de sânge rare, dar potenţial mortale, probleme de fabricaţie şi preocupări legate de eficacitate. Reprezintă aproximativ 3% din toate dozele administrate în Statele Unite şi aproximativ 2% din dozele din Europa.

Directorii companiei au spus că şi lipsa de acceptare în ţările cu venituri mai mici afectează vânzările de vaccinuri.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ţările mai sărace au cerut doze insuficiente pentru a-şi îndeplini obiectivul de a vaccina cel puţin 70% din populaţia lor până la jumătatea anului.

Vaccinul, care este vândut la un preţ non-profit, a adus companiei 457 de milioane de dolari în primul trimestru.

J&J a înregistrat anul trecut vânzări de vaccinuri de 2,39 miliarde de dolari.

Pfizer a estimat vânzări de 32 de miliarde de dolari în 2022 din vaccinul său pentru Covid-19 dezvoltat cu BioNTech, în timp ce Moderna a estimat 21 de miliarde de dolari pentru vaccinul său pentru anul acesta.

J&J a declarat că divizia sa de dispozitive medicale ar trebui să-şi revină în acest an, după ce întârzierile provocate de pandemie pentru operaţiile neurgente au afectat vânzările anul trecut, şi se aşteaptă la o creştere peste piaţă a afacerii sale mari de produse farmaceutice în 2022, în ciuda faptului că nu a ajuns la estimările Wall Street în primul trimestru.

Compania a raportat vânzări de produse farmaceutice de 12,87 miliarde de dolari, foarte departe de estimările de 13,6 miliarde de dolari, din cauza vânzărilor scăzute de vaccinuri.

Excluzând elementele excepţionale, J&J a câştigat 2,67 dolari pe acţiune pentru primul trimestru, depăşind aşteptările analiştilor cu 11 cenţi, potrivit Refinitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...