Nevaccinații au voie să se cazeze la hoteluri și pensiuni fără certificat verde dar nu au voie să mănânce la restaurant

Persoanele nevaccinate nu sunt obligate să prezinte la hoteluri și la pensiuni certificatul verde Covid-19. Se pot caza liniștiți, dar nu pot mânca în interiorul restaurantelor.

Măsura prin care hotelierii sau proprietarii de pensiuni turistice erau obligați să solicite turiștilor certificatul verde, a fost scoasă din Hotărârea 91 a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă  (CNSU), potrivit actului normativ.

Astfel, turiștii care nu s-au vaccinat sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, sau care nu și-au efectuat un test rapid antigen sau test PCR de depistare a Covid-19, se pot caza, fără a fi obligați să prezinte certificatul verde la recepție.  Nu vor avea voie, însă, să mănânce in interiorul restaurantului fără prezentarea certificatului verde. Vor putea, însă, să-și comande mâncare în cameră.

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arăta vineri, în hotărârea CNSU. Astăzi, 25 octombrie, din paragraful cu interdicții a fost scos fragmentul despre cazarea în unitățile turistice.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole