Certificat verde după prima doză de vaccin? Anunțul lui Alexandru Rafila

Printre declarațiile oferite de Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se numără și o discuție privind posibilitatea validării certificatului verde după prima doză de vaccin anti-COVID.

Acesta a anunțat că deja există în lucru acest draft la care au lucrat specialiști din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună.

Potrivit unor surse, noul certificat COVID ar putea fi emis inclusiv pentru persoanele care au primit o singură doză din oricare dintre vaccinurile autorizate și care au schema din două doze, cu valabilitate până la data programării pentru efectuarea celei de-a doua doze.

Totodată, certificatul COVID va fi emis ca și până acum, pentru persoanele vaccinate cu ambele doze cu unul dintre vaccinurile care au schema din doua doze, respectiv după vaccinarea cu doza unică pentru vaccinurile care au schema dintr-o singură doza, cu valabilitate 30 iunie 2022.

Mai mult decât atât, vor putea beneficia de certificat verde și persoanele infectate cu SARS-COV 2, boala fiind dovedită prin existenta în platforma CoronaForms. În acest caz, certificatul va avea o valabilitate de 180 de zile.

Certificat verde după testarea antigen

O veste bună pentru persoanele nevaccinate este aceea că vor putea scoate certificat verde cu valabilitate de 48 de ore, în urma unui test antigen rapid. 

Pe de altă parte, persoanele testate cu test PCR pot scoate certificat verde cu valabilitate de 72 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole