Certificatul verde contribuie la răspândirea virusului de către cei vaccinați. Streinu-Cercel: Cei imunizați pot intra oriunde, chiar dacă sunt infectați

În urmă cu o săptămână, în toiul discuțiilor din Parlament despre pașaportul de vaccinare, senatorul PSD Adrian Streinu Cercel, a criticat deciziile luate de autorități în ceea ce privește accesul în anumite locații doar de către persoanele vaccinate sau testate împotriva virusului.

Deși este un vaccinist convins și a transmis de nenumărate ori oamenilor să se vaccineze, fiindcă doar așa se poate ține sub control, acum și-a schimbat puțin părerea. Mai clar, senatorul a spus „adevărul” despre vaccinare și despre certificatul verde.

Conform acestuia, discuțiile din Parlament trebuiau să se bazeze pe ce se poate face în cazul persoanelor care deși sunt vaccinate, se pot infecta și pot transmite virusul, însă dacă au certificat verde pot intra oriunde, fără a se mai testa.

„Sunt câteva inexactități pe care aș vrea să le corectez pentru că noi, membri ai Senatului României trebuie să știm exact cum și c și anume: Covid-19 este boala care este generată de infecția cu virusul Sars-CoV-2 care este noul coronavirus. Testul PCR detectează prezența virusului, nu a bolii. Ca atare, mă așteptam să discutăm despre ce facem în cazul certificatului verde, cu persoanele care sunt vaccinate, știm că se pot infecta, știm că pot să transmită virusul, prin testarea evident, și diagnosticarea prin RT-PCR, dar în același timp pot să intre cu certificatul verde oriunde.

Și atunci ar fi trebuit să punem un semn de egalitate între cei care sunt vaccinați, cei care au anticorpi de care v-am vorbit înainte, și care nu figurează nicăieri și nu pot intra nicăieri și respectiv celelalte categorii de personal care evident nu vor să se vaccineze, nici nu se caută, etc. Cred că aici ar fi trebuit să fie dezbaterea și nu despre PCR și respectiv de boala care se cheamă Covid-19”, a declarat Streinu Cercel în Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...