Certifictatul verde nu intră la vot în Parlament nici în această săptămână

Nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru, spune copreședintele AUR, George Simion, despre certificatul verde la locul de muncă, a declarat liderul Aur înaintea ședinței de plen de la Camera Deputaților.

Certificatul de muncă, pentru că despre asta e vorba, un certificat care îţi dă voie să munceşti sau nu, nu va intra la vot în Camera Deputaţilor săptămâna aceasta şi până când fiecare virgulă nu va fi discutată cum trebuie în comisiile parlamentare raportoare, care sunt în număr de şase, nu o să admitem ca plenul Camerei Deputaţilor să voteze o lege despre care toţi ceilalţi deputaţi ştiu că este neconstituţională, dar nu au curaj să spună acest lucru. Mă mir cum au curaj unii să spună că au început să cumpere Arbidol de la o tanti din piaţă”, spune George Simion, copreședintele AUR, la Parlament.

El afirmă că mulți parlamentari le-au cerut colegilor parlamentari din Basarabia să le aducă Arbidol.

„Mulţi colegi din Parlament le-au cerut colegilor noştri din Barasabia Arbidol. În Parlament ai acces la Arbidol dacă îi cunoşti pe parlamentarii AUR, dar un om de rând cum face rost de medicamente. Actualul Guvern, domnul Cîţu care e foarte interesat să-şi menţină funcţia de prim-ministru, nu le dă voie românilor să se trateze şi cu medicamente. În această săptămână, certificatul verde sub forma neconstituţională propusă de cei de la USR nu va intra la vot, cu toate că vom avea dispute foarte mari cu domnii de la USR, inclusiv în Biroul Permanent. Săptămâna trecută au câştigat inclusiv cu votul PNL şi PSD, dar sperăm că aceste două partide să fie ocupate săptămâna aceasta cu împărţirea funcţiilor şi să-i mai lase pe români să respire. Cei care se simţeau obligaţi să facă o alegere fără a fi alegerea lor şi o alegere impusă pot sta liniştiţi din acest punct de vedere”, adaugă Simion. El punctează că o avocată nu a pputut intra în Parlament, invitată la grupul AUR, pentru că nu are certificat verde. „Acea decizie a Biroului Permanent, după părerea noastră, este nelegală şi o să cerem să se revină asupra acestei decizii”, spune George Simion.

1 COMENTARIU

  1. Austria a făcut ceea ce liderul său a numit luni pasul „dramatic” de implementare a unui blocaj la nivel național pentru persoanele nevaccinate care nu au avut recent COVID-19, poate cea mai drastică dintr-un șir de măsuri luate de guvernele europene pentru a ține sub control o reapariție regională masivă a coronavirusului. Mișcarea, care a intrat în vigoare la miezul nopții, interzice persoanelor de 12 ani și peste care nu au fost vaccinate sau s-au recuperat recent să-și părăsească locuința, cu excepția activităților de bază precum munca, cumpărăturile, la plimbare – sau vaccinarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...