Cetățeanul rus Depardieu se dezlănțuie la adresa „prietenului” de la Kremlin

Actorul francez Gerard Depardieu, posesor al unui paşaport rusesc şi de obicei elogios la adresa lui Vladimir Putin, a denunţat „excesele nebuneşti inacceptabile” ale preşedintelui rus şi a anunţat că toţi banii obţinuţi din cele trei concerte ale sale planificate pentru începutul lunii aprilie la Paris „vor ajunge la victimele ucrainene”, potrivit AFP.

Poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebuneşti inacceptabile ale liderilor (săi) precum Vladimir Putin”, a declarat într-un comunicat actorul care l-a elogiat de nenumărate ori în trecut pe preşedintele rus.

Gerard Depardieu va susţine cele trei concerte în perioada 1-3 aprilie la Paris.

Toate câştigurile din cele trei concerte pe care le voi susţine la Théâtre des Champs-Elysées (…) vor ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie deosebită către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti… Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici„, a afirmat actorul.

Monstru sacru cu dublă cetăţenie

Pe 1 martie, în cea de-a şasea zi a invaziei ruse în Ucraina, Depardieu a cerut „oprirea armelor şi negocieri”.

„Rusia şi Ucraina au fost întotdeauna ţări surori. Sunt împotriva acestui război fratricid. Eu spun: ‘Opriţi armele şi negociaţi’ „, a declarat atunci actorul.

Monstru sacru al cinematografiei franceze, având dublă cetăţenie – franceză şi rusă -, Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...