Cetăţeni străini, arestați la Mamaia la un festival, unde vindeau droguri. Cum îi contactau pe „clienți”

DIICOT anunță că a arestat preventiv șase cetăţeni străini, care au fost prinşi în flagrant în timp ce comercializau droguri la un festival desfălurat la Mamaia.

Cetățenii străini promovau vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie. Clienții aflau tot prin intermediul acesteia și cât costă fiecare tip de drog în parte. 

„La data de 28.04.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea a 6 inculpați, cetăţeni străini, cercetați sub aspectul savârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reținut că, inculpații au introdus în România, au transportat, au depozitat și au deținut cantități însemnate de droguri de risc și de mare risc, în scopul comercializării în cadrul unui festival ce se desfăşoară în staţiunea Mamaia, judeţul Constanța, la data de 27.04.2023, la ore şi în locaţii diferite, fiind prinși în flagrant în timp ce comercializau astfel de substanţe.

De asemenea, inculpaţii au promovat vânzarea drogurilor prin intermediul unor aplicații de mesagerie, precizând preţurile pentru fiecare tip de drog.

Au fost puse în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate și ridicate 300 de comprimate de ecstasy, 70 de comprimate 2 CB („pink cocaine”) şi cantităţile de 100 de grame de cocaină , 50 de grame de ketamină, 10 grame de hașiș și 10 doze de metamfetamină.

În cursul aceleiași zilei, 28.04.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile”, a anunțat, sâmbătă, DIICOT. 

La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanţa. De asemenea, au contribuit cu suportul de specialitate Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...