CFR: 64 de trenuri de călători vor fi afectate în noaptea de sâmbătă spre duminică de schimbarea orei

Publicat: 29 oct. 2021, 11:34, de Otilia Caloian, în ECONOMIE , ? cititori
CFR: 64 de trenuri de călători vor fi afectate în noaptea de sâmbătă spre duminică de schimbarea orei
cfr călători

În acest weekend se va trece la ora de iarnă. Astfel, ora 4.00 va deveni ora 3.00. Schimbarea orei va afecta 64 de trenuri de călători,  care vor fi nevoite să staționeze 3.660 de minute.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, trenurile de călători şi de marfă vor fi îndrumate din staţiile de formare, conform orei oficiale de vară până la ora 4.00, care la acel moment devine ora 3.00, informează un comunicat al CompanieiNaţională de Căi Ferate „CFR” SA.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs – de regulă prima staţie cu oprire utilizată de călători, evitându-se opriri în staţiile intermediare -, şi vor pleca după noua oră a Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00 (care devine ora 3.00) şi care au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală vor circula până la destinaţie.

Trenurile de marfă aflate în circulaţie după ora 4.00 (care devine ora 3.00) îşi vor continua mersul până la staţia finală.

În ţările din jurul României trecerea la ora oficială a Europei Orientale are loc în aceeaşi zi, astfel că între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Iugoslavia, Ucraina şi Bulgaria, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare.În ceea ce priveşte trenurile de călători, la Sucursala Regională Căi Ferate Bucureşti, şapte trenuri vor aştepta la îndrumare; la Sucursala Regională Căi Ferate, şase trenuri vor aştepta la îndrumare şi alte şase vor aştepta în parcurs; la Sucursala Regională Căi Ferate Timişoara, patru trenuri vor aştepta la îndrumare şi cinci trenuri vor aştepta în parcurs; la Sucursala Regională Căi Ferate Cluj, un tren va aştepta la îndrumare şi opt trenuri vor aştepta în parcurs; la Sucursala Regională Căi Ferate Braşov, şapte trenuri vor aştepta la îndrumare, cinci trenuri vor aştepta în parcurs şi un tren va circula până la staţia finală după ora de vară; la Sucursala Regională Căi Ferate Iaşi, patru trenuri vor aştepta la îndrumare şi trei trenuri vor aştepta în parcurs; la Sucursala Regională Căi Ferate Galaţi, cinci trenuri vor aştepta la îndrumare şi două trenuri vor aştepta în parcurs.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele