CFR pune la bătaie 4,2 miliarde de lei pentru refacerea a 1.500 de kilometri de cale ferată. Așteaptă oferte de la firme

Publicat: 03 feb. 2022, 11:49, de Puterea.ro, în ECONOMIE , ? cititori
CFR pune la bătaie 4,2 miliarde de lei pentru refacerea a 1.500 de kilometri de cale ferată. Așteaptă oferte de la firme
cale ferată CFR SA

Compania Naţională de Căi Ferate CFR alocă un buget de maximum 4,2 miliarde lei pentru lucrări de întreţinere a infrastructurii feroviare, pe o lungime totală de 1.461 de kilometri, iar în acest sens anunţă lansarea unei licitaţii publice pentru care se pot transmite oferte până la data de 31 martie 2022.

Proiectul privind derularea de lucrări de întreţinere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii are drept scop readucerea liniilor în parametri proiectaţi şi circulaţia trenurilor cu vitezele iniţiale de maximum 120 km/h.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărţit în opt loturi, este de minimum 1.001.483.640 lei (fără TVA) şi de maximum 4.216.621.320 de lei (fără TVA), iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Potrivit unui comunicat al operatorului naţional feroviar, acordurile-cadru aferente celor opt sucursale regionale de cale ferată (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa) se vor derula pe o perioadă de 4 ani şi au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 31 martie 2022, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi, la ora 15:00.

Anunţul de participare este disponibil în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP).