CFR SA, amendată cu zeci de mii de lei pentru focarele de infecție din gările gălățene

Compania CFR SA, dar și operatorii feroviari care efectuează transport de călători, vor avea o lungă vară fierbinte în condițiile în care „Protecția Consumatorului” a declanșat o campanie de controale în transportul feroviar, pentru constatarea respectării normelor de igienă în gări și în trenuri.

Comisariatul pentru Protecția Consumatorului Galați a efectuat mai multe controale în gările și în trenurile celor 4 operatori feroviari care funcţionează pe raza judeţului, iar pentru neregulile constatate au aplicat 5 amenzi în valoare totală de 24.000 lei și trei avertismente.

În gări și în vagoanele de tren, o „colecție” de focare de infecție

Principalele abateri constatate au fost cele pe care le știu toți românii care circulă cu trenul, vagoane neigienizate, cu cabine de toaletă murdare, panouri electrice nesecurizate și vagoane cu geamuri fisurate.

În gări, comisarii au găsit grupuri sanitare neigienizate, cu infiltraţii de apă şi igrasie, cu bateriile de la chiuvete defecte, vase de wc fără capac și în unele cazuri chiar lipsa apei la grupul sanitar.

Tot în gări au mai fost constatate sălile de aşteptare neigienizate, nerenovate, cu păianjeni pe tavan, pereţi scorojiţi, pete de mucegai, infiltraţii de apă, pavimentele deteriorate ale peroanelor, folosirea unor scaune deteriorate pe peroane și neafişarea informaţiilor corecte şi complete la casele de bilete.

CFR SA a primit amenzi pentru focarele de infecție găsite în toate gările controlate

Trebuie să facem precizarea că au fost controlate numai patru gări, trei ale CFR SA și una aflată în administrarea unui operator privat. S-au dat amenzi pentru toate gările controlate, iar asta ne duce la concluzia că în toate gările administrate de compania statului au fost găsite focare de infecție, deci vorbim de o mizerie generalizată.

Societatea Națională CFR Călători a primit două amenzi de 5.000 lei fiecare pentru Gara Galați, unde a fost constatată mizeria din vagoane și neregulile de la casele de bilete și a mai luat o amendă de 4.000 de lei pentru neregulile din Gara Tecuci.

CFR SA a mai „încasat” o amendă de 5.000 de lei și pentru Gara Barboși, care este tot o gară Galațiului, fiind utilizată de gălățenii care locuiesc în cartierele de vest ale orașului.

Operatorul Transferoviar Călători, care operează transportul de călători pe relația Galați – Bârlad a primit o amendă amendă de 5.000 lei pentru focarul de infecție de la grupul sanitar din Gara din Târgu Bujor.

Au fost închise grupurile sanitare din trei gări

Comisarii de la „Protecția Consumatorului” au dispus închiderea grupurilor sanitare din Gările Barboși (Galați), și Tecuci, administrate de CFR și din  Gara Târgu Bujor, administrată de SC Transferoviar Infrastructură.

La Galați, a fost dispusă scoaterea din circulație a unui vagon al CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole