CFR SA: Linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă Otopeni, la doar 3% de finalizare

Publicat: 09 sept. 2020, 15:03, de Ziarul Puterea, în News , ? cititori
CFR SA: Linia de cale ferată Gara de Nord - Aeroportul Henri Coandă Otopeni, la doar 3% de finalizare
cale ferată CFR SA

CFR SA a anunțat astăzi că linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă este finalizată în proporţie de 97%.

Compania notează că noua cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 de metri, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri şi un viaduct de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, până la noua staţie de călători, de la Terminalul Sosiri Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Pe întregul traseu a fost montată linia de cale ferată, constructorul executând în prezent ultimele lucrări.

Lucrările finale rămase de executat presupun finisaje interioare; ˜montare instalaţii electrice, TTR, instalaţii sanitare, electrice şi termice; ˜aşternere membrană peroane şi aplicare vopsea epoxidică; ˜instalare difuzoare, camere video, grup electrogen; lucrări alimentări cu apă şi realizare rigolă preluare ape meteorice; ˜montare parapet protecţie peroane la staţia T1 Aeroport.

De asemenea mai sunt de executat lucrări de montare sistem de colectare şi scurgere ape meteorice de pe viaduct (pilele 9 – 10 şi 25 – 37); ˜completare panouri fonoabsorbante; ˜instalare canal de beton pentru cabluri la viaduct.

Proiectul prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podeţe, un viaduct de 1,52 km lungime care supratraversează DN1 şi o staţie CF, cu linie dublă, la Terminalul T1. Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei.