CFR: Traficul feroviar în zona Orşova a fost afectat de un accident rutier

Reprezentanţii SRCF Timişoara au întrerupt, de la ora 7:25, alimentarea cu energie electrică a liniei de contact între staţiile Orşova – Vârciorova, pentru a asigura accesul şi intervenţia pompierilor în vederea scoaterii şoferului din cabina unui tir care a derapat de pe şosea, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Potrivit sursei citate, un tir a derapat de pe şosea şi s-a răsturnat la o distanţă/înălţime de aproximativ 2 metri de zona feroviară.

Reprezentanţii CFR precizează că în urma acestui accident rutier, şoferul a rămas încarcerat în cabina tirului, iar pentru intervenţiile organelor abilitate în vederea scoaterii şoferului şi a retragerii tirului este necesar a se acţiona în zona căii ferate şi cu o drezină pantograf, pentru tăierea a doi arbori care, în urma impactului, s-au înclinat peste liniile de contact.
 
„Până la finalizarea intervenţiilor aflate în desfăşurare atât în zona liniilor de cale ferată, cât şi pe şosea, un tren regio de călători a fost oprit temporar în gara Orşova – trenul R 9504 care circulă pe relaţia Orşova – Filiaşi, de la ora 7:25, iar trenul IR 1692, care circulă pe relaţia Timişoara Bucureşti Nord, a staţionat în gara Băile Herculane 23 de minute, acesta urmând să staţioneze temporar, dacă este cazul, şi în gara Orşova, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de organele abilitate”, se menţionează în comunicat.
 
Reprezentanţii SRCF Timişoara precizează că asigură tot sprijinul necesar intervenţiilor desfăşurate pentru retragerea tirului din zona feroviară şi restabilirea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...