CFR: Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Filești și Cătușa

Publicat: 09 ian. 2022, 13:00, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
CFR: Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Filești și Cătușa

Trei vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între staţiile Fileşti – Cătuşa, evenimentul urmând să fie anchetat de o comisie de specialitate, a anunţat, duminică, Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A., într-un comunicat de presă.

„Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează faptul că, între staţiile Fileşti – Cătuşa, trei vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat. Menţionăm faptul că pe secţia respectivă nu circulă trenuri de călători, linia fiind destinată doar traficului feroviar de marfă. Reprezentanţii SRCF Galaţi s-au deplasat deja la faţa locului, pentru verificare şi stabilirea operaţiunilor de intervenţie necesare repunerii pe şină a vagoanelor deraiate. De asemenea, facem precizarea că personalul feroviar la Sucursalei Galaţi va asigura tot suportul tehnic necesar, inclusiv utilajele cu care se va acţiona pentru repunerea vagoanelor pe şină”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, trenul de marfă, format din opt vagoane, aparţine operatorului privat de marfă Unicom Tranzit şi asigura un transport de cărbune pentru Combinatul Siderurgic Galaţi.

Evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii celor trei vagoane, precizează compania feroviară naţională.