Chimcomplex a plătit 8,2 milioane euro pentru un pachet de active CET Govora

Chimcomplex a plătit 8,2 milioane euro pentru un pachet de active adjudecat la licitația organizată în data de 8 noiembrie 2021 de CET Govora, societate aflată în reorganizare judiciară. Decizia este o prezentată ca o investiție strategică, cu un potențial bun atât pentru companie, cât și pentru comunitatea locală din Râmnicu Vâlcea

Pachetul include stația electrică de conexiuni de 110 kV, echipamente și instalații pentru producere de apă demineralizată și dedurizată, racordul de gaze naturale din rețea, depozitul de cărbune precum și clădiri și teren, se arată într-un comunicat al companiei.

„Pentru o dezvoltare sustenabilă, Chimcomplex are nevoie de un echilibru între eficiența operațională și eficiența energetică, în contextul actual, în care asistăm la schimbări majore pe piața de energie. Dorința de a ajunge la acest echilibru a fost unul dintre argumentele de bază care au dus la realizarea acestei achiziții. Este o investiție strategică, cu un potențial bun atât pentru companie cât și pentru comunitatea locală din Rm. Vâlcea”, a declarat Victor Avram, director de operațiuni Chimcomplex.

Eforturile de management urmează să concentreze pe termen scurt și mediu din punct de vedere operațional, pe modernizarea actualelor instalații, dar și pe construirea unor capacități noi de cogenerare de înaltă eficiență, bazate pe gaze naturale.

“Capacitățile avute în vedere trebuie să acopere consumul de energie electrică și termică de pe platforma industrială și sperăm, în colaborare cu autoritățile locale și necesarul de energie termică pentru oraș. Aceaste investiții vor rezolva mai multe aspecte importante: vor asigura securitatea energetică, vor face posibil să ne dezvoltăm durabil și ne va permite să rămânem competitivi pe piață, totodată reducând amprenta de carbon a regiunii”, a adăugat Victor Avram.

Plan de investiții

În următorii ani, investițiile prioritare în domeniul energetic se vor axa pe îmbunătățirea performanțelor, fiind avută în vedere implementarea unor soluții complexe care includ turbine de gaz de înaltă eficiență, parcuri fotovoltaice și producția de energie prin intermediul hidrogenului, o cerință europeană.

Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice, este producător și furnizor de substanțe chimice, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli, având două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde lei, iar în primele 9 luni din 2021 a raportat o cifră de afaceri de 1.7 miliarde lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...