Chimioterapia: Mai eficace noaptea decât ziua, în lupta contra metastazelor cerebrale

Un nou studiu realizat în laborator la Universitatea din Virginia sugerează că tratamentele de chimioterapie programate mai curând noaptea decât ziua ar putea ar putea ținti mai precis tumorile, în special celulele tumorale ale creierului.

”Nu suntem primii care arătăm că crono-chimioterapia este benefică, dar suntem primii care arătăm că ea este benefică în tratamentul metastazelor cerebrale”, explică William Walker, principalul autor al acestui studiu, publicat în revista Frontiers in Oncology.

Dr. Walker și echipa sa au administrat chimioterapie șoarecilor afectați de cancer al sânului cu metastaze cerebrale. Unii au primit tratamentul noaptea și alții, ziua. Cercetătorii au descoperit că chimioterapia nocturnă ucide mai multe celule tumorale cerebrale. De asemenea, contribuie la creșterea ratei de supraviețuire medie cu aproximativ 20%.

Explicația? Bariera hemato-encefalică nu ar fi statică, dar ar fi mai susceptibilă de a lăsa să treacă tratamentul la anumite ore.

În general, persoanele fac chimioterapie în timpul zilei, dar s-a dovedit că bariera hemato-encefalică se ridică noaptea, atunci poate este cel mai bun moment pentru chimio, subliniază dr. Walker, care va trece la aplicarea acestei descoperiri în practica clinică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...