China: Atât pescarii, cât și fructele de mare și peștii, testați Covid-19

În ultimele săptămâni, comitetul districtual de control al pandemiei  Jimei din orașul de coastă chinez Xiamen a emis o notificare în care se precizează că, atunci când se întorc în porturi, pescarii trebuie testați Covid-19, inclusiv peștii și fructele de mare, transmite BBC.

 În orașul Xiamen, peste cinci milioane de persoane au primit ordin să se testeze Covid-19 în această săptămână, după ce au fost detectate aproximativ 40 de cazuri de infectare.

Înregistrări video au apărut pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Douyin – versiunea locală TikTok a Chinei -, cu personal medical care face teste PCR Covid-19 pe pești și crabi vii.

Provincia Hainan, din sudul Chinei, o regiune de coastă precum Xiamen, a înregistrat peste 10.000 de cazuri de Covid-19 de la începutul lunii august. Autoritățile cred că acest focar ar putea fi legat de comunitatea pescarilor.

Presa chineză și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea că fauna marină ar putea avea legături cu coronavirusul. Să nu uităm că primul focar de Covid-19 a fost legat de o piață de animale vii și fructe de mare din orașul Wuhan, din centrul Chinei.

În ultimii doi ani, în China, peștii nu sunt singurii supuși testării Covid-19.

În mai, presa oficială difuza imagini cu un hipopotam testat în parcul natural sălbatic din Huzhou, precizând că este „necesar” să fie testat de două ori pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...