China Mobile, Huawei și alți parteneri înființează un grup de lucru 5G VoNR + (New Calling)

La World 5G Convention, China Mobile, împreună cu Huawei și alți 10 parteneri, au înființat grupul de lucru 5G VoNR + (New Calling) pentru Alianța 5G Deterministic Networking Alliance (5GDNA). Grupul de lucru oferă prima platformă din lume pentru a facilita colaborarea noii industrii de apeluri 5G și își propune să promoveze noile standarde și tehnologii de apelare VoNR +, să-și stimuleze industria și să construiască un ecosistem industrial.

La conferință au participat Yang Zemin (președintele 5GDNA), Duan Xiaodong (vicepreședintele China Mobile Research Institute), Vincent Zhao (vicepreședintele liniei de produse Huawei Cloud Core Network) și reprezentanți ai UNISOC, HiScene, TD Tech, Ericsson și HiSilicon.

Serviciile de voce furnizate de operatori au fost întotdeauna cel mai fiabil mod de a comunica. Deoarece 5G se integrează cu tehnologiile AR și VR, noi servicii precum meniurile vizuale, video RBT și colaborarea de la distanță devin disponibile și oferă utilizatorilor o experiență mai interactivă. Nu numai acest lucru, aceste servicii deblochează noi oportunități pentru piața emergentă 5G, iar grupul de lucru 5G VoNR + este anticipat să piloteze dezvoltarea noii piețe de apeluri 5G.

Colaborarea la distanță

Noile apeluri VoNR + vor aduce utilizatorilor o nouă experiență de comunicare și vor prezenta valoarea unică a 5G. O aplicație tipică a noilor apeluri VoNR + este colaborarea la distanță. Colaborarea la distanță permite îndrumarea să fie oferită de la distanță prin videoclipuri în timp real. Această aplicație valoroasă este utilizată pe scară largă în viața de zi cu zi, cum ar fi îngrijirea vârstnicilor, repararea echipamentelor, căutarea obiectelor și îndrumarea copiilor și chiar poate crea o nouă industrie. În plus, utilizatorii pot utiliza noi servicii de apelare fără a fi nevoie să descarce nicio aplicație.

Pentru întreaga industrie vocală, noile servicii de apelare îi vor ajuta pe operatori să își remodeleze valoarea fundamentală și să actualizeze furnizarea de informații pentru utilizatori. Potrivit Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației (MIIT), numărul conexiunilor de terminal 5G din China a ajuns la 365 de milioane în prima jumătate a anului 2021. Acest lucru va stimula o imensă piață de apeluri 5G.

Platformă de colaborare

Membrii grupului de lucru au făcut o mulțime de cercetări privind standardele tehnice, verificarea serviciilor comerciale și alte pregătiri în faza incipientă. În noiembrie 2020, China Mobile Research Institute a lucrat cu Huawei și alți parteneri din industrie la lansarea cărții albe 5G VoNR +. În luna următoare, China Mobile din Zhejiang a lansat meniul vizual și serviciile video RBT utilizând noua soluție de apelare 5G a Huawei.

Grupul de lucru 5G VoNR + va folosi 5GDNA pentru a oferi o platformă globală de colaborare în industrie, canalizând mai mulți parteneri din industrie pentru a stimula utilizarea pe scară largă a noilor apeluri 5G și pentru a aduce 5G la mai multe persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...