China se consolidează

Guvernul chinez intenționează să mențină stabilitatea piețelor financiare și planifică măsuri pentru stimularea creșterii economice în țară, potrivit agenției de presă Xinhua, care citează rezultatele unei reuniuni a Comitetului pentru Stabilitate și Dezvoltare Financiară din subordinea statului.

Întâlnirea a fost condusă de vicepremierul Liu He al Consiliului de Stat. La ședință s-a spus că deja în trimestrul curent sunt necesari pași concreți pentru susținerea economiei, iar primii ar trebui făcuti în domeniul politicii monetare. Politica monetară trebuie să „răspundă în mod proactiv” la condițiile economice pentru a susține economia, iar noile împrumuturi ar trebui să contribuie la susținerea „creșterii optime”, au spus oficialii.

Tot în cadrul întâlnirii s-a remarcat faptul că autoritățile de reglementare din China și Statele Unite continuă să comunice și au făcut progrese pozitive în negocierile privind reglementarea companiilor chineze listate în Statele Unite. „Cele două părți lucrează la un plan concret de cooperare”, menționează Xinhua. „Autoritățile chineze vor continua să sprijine diverse companii în obținerea cotelor la bursele de peste mări”. Companiile imobiliare trebuie să studieze și să pregătească măsuri pentru prevenirea și atenuarea riscurilor în timp util, spun autoritățile de reglementare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole