Tudor Chirilă, mesaj către tineri: Ieșiți la vot, pentru că un oraș nu se construiește doar cu speranță

Artistul Tudor Chirilă îndeamnă tinerii să iasă la vot, pentru că „un oraș nu se construiește doar cu speranță”, pentru că „viitorul e mult mai aproape” decât li se pare acum. „Acuma, când ești tânăr, nu, nu te interesează, dar când orașul ăsta va deveni inamicul tău, va fi prea târziu și vei pleca să cauți un oraș mai bun în străinătate. Dar să nu uiți că orașul ăla mai bun s-a construit pentru că unor oameni le-a păsat și au mers la vot”, le transmite Chirilă tinerilor.

„Când eșți tânăr, lumea e a ta și poți ajunge oriunde pentru că speri. Viața ta se hrănește mult din speranță, din iubiri, ai sentimentul că lumea e doar a ta, visurile sunt realizabile , iar problemele nu prea au legătură cu orașul în care ești. Te gândeșți la ce o să faci în viață, la ce facultate vei merge sau de ce meserie te apuci, la ce party te duci sâmbătă sau dacă gagica aia care te obsedează o să iasă cu tine. Nu prea ai tu treabă cu spitalele, asta dacă ai un pic de noroc, nu plătești taxe, nu trebuie să mergi pe la diverse ghișee, să stai la cozi aplecat la ferestre mici, n-ai carnet, nu te deranjează nici transportul în comun pentru că ești mereu cu gândul în altă parte și oricum nu ai foarte multe drumuri de făcut”, îți începe Chirilă mesajul.

Acesta continuă spunând că atunci când suntem tineri, viața noastră interioară este atât de bogată, „încât ce se întâmplă în exterior pălește, iar pofta de viață și speranță a unor visuri împlinite e mult mai puternică decât realitatea înconjurătoare. Totuși, ce se întâmplă în exterior, în cazul nostru Bucureșți, ne influențează viața fără să simțim. Și ajungem să intrăm în viața reală, în viața aceea după facultate și să avem de-a face cu toate problemele pe care tinerețea noastră le-a neglijat și care acum ne lovesc frontal”.

Chirilă: Ieși la vot! Pentru că va veni o vreme când vei avea nevoie de orașul ăsta

„Votul este o chestiune democratică. De fapt, în fiecare zi votezi: cu ce să te îmbraci, la ce terasă mergi cu prietenii, votezi unde mergi în vacanță cu grupul sau cine trage primul la poartă. Votezi ca să poți să te înțelegi cu ceilalți. Când vine vorba de orașul nostru, tinerii nu votează pentru că sunt deconectați de politică, de viața civică, pentru că la școală nu le spune nimeni copiilor ce înseamnă să fii cetățean. Cetățean înseamnă să și votezi, iar dacă nimeni nu ți-a spus că ești cetățean asta nu înseamnă că tu nu ești”, mai spune Chirilă.

Actorul precizează că primarul Capitalei trebuie decis mai ales de tineri, fiindcă orașul acesta va fi al lor și pentru că ei au dreptul la alt oraș, însă acuză că mersul la vot este descurajat, fiindcă politicienilor le convine să îi scoată la vot doar pe cei care nu pot fi manipulați și care nu mai au nevoie atât de mult de alt oraș ca tinerii.

Tudor Chirilă: Politicienii cred că pot cumpăra voturile oamenilor cu câteva pomeni electorale

„Politicienii cred că pot cumpăra voturile oamenilor cu câteva pomeni electorale care să facă uitate adevăratele probleme ale orașului.

Dar eu cu cine votez? Asta e întrebarea. A fost o campanie murdară, cu atacuri la persoană, cu limbaj suburban, basculante puse să întrerupă conferințe de presă, acuze nedemonstrate, fără vreo dezbatere care să delimiteze candidații. A fost o campanie în care televiziunile obișnuite cu manipularea sau trunchierea adevărului și-au dat concursul că să creeze confuzie, să descurajeze și să se asigure că la vot o să meargă doar publicul lor”, scrie muzicianul.

„Ieși la vot! Pentru că va veni o vreme când vei avea nevoie de orașul ăsta. Dacă nu tu, poate părinții tăi sau prietenii tăi care au rămas aici și cu care ai crescut împreună. Ieși la vot pentru că viitorul e mult mai aproape decât ți se pare acum! Ieși la vot pentru că orașul ăsta este al tău, nu doar al lor. Ieși la vot și apoi urmărește ce se întâmplă cu votul tău. Știi ce spun autoritățile în sinea lor despre cetățenii care n-au votat și se plâng de oraș? <<Dă-i, mă, în (…), ce treabă am eu cu ei. Ăștia nici măcar n-au votat, de nu-i interesează, hai ciocu’ mic, ne vedem de treabă>>. Deci, ieși la vot”, își încheie Chirilă mesajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...