Chirurgul Cristian Paleru de la „Marius Nasta” a fost arestat pentru corupție

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă a medicului Cristian Paleru de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, acuzat că primea mită de la pacienţi.

Mai există în instanță un al doilea medic acuzat de corupție, Cornel Petreanu, care așteaptă verdictul instanței.

Cei doi medici sunt specializați în chirurgie toracică și sunt ambii profesori la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Capitală.

Alți șase medici din „Marius Nasta” au fost puși sub supraveghere judiciară, devenind subiect de anchetă la eliberare.

Procurorii au deschis două dosare penale, în care sunt în desfășurare cercetări cu privire la faptul că medicii Institutului de Pneumonie „Marius Nasta” au săvârșit infracțiuni de corupție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, precum efectuarea de activități pre și postoperatorii.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a specificat, joi, în legătură cu cei patru medici reținuți pentru că ar fi luat mită pentru operații, că este o infracțiune care nu este compatibilă cu profesia de medic, adăugând că „medicina este o profesie nobilă”.

Aceasta a mai explicat că, de-a lungul timpului, au fost ședințe și discuții cu medicii, cu privire la astfel de comportamente și „ei nu au confirmat niciodată că se supun unor astfel de acțiuni”.

Mahler a menționat că salariul unui medic din cadrul Institutului este de aproape 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole