Ciclonul polar a lovit România. 5 județe sunt sub cod portocaliu de ninsori

Publicat: 28 ian. 2023, 07:54, de Florentin Lucaniuc, în ACTUALITATE , ? cititori
Ciclonul polar a lovit România. 5 județe sunt sub cod portocaliu de ninsori
Sursa foto: Pixabay.com

România a fost lovită de un ciclon de aer foarte rece, toată țara fiind afectată de vremea rea. Meteorologii au prelungit până duminică avertizarea cod galben de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale năvântului.

Mai multe județe din România au fost îngropate în zăpadă. Trei persoane au fost transportate la spital după ce mai multe autoturisme au rămas blocate pe DN1 în comuna Tătaru. În județul Vrancea, nici mașinile de deszăpezire nu au putut face față și au rămas blocate în zăpadă chiar în timpul intervenției. Utilajele au ajuns în șanț la ieșirea din Focșani.

8 persoane au rămas blocate într-un microbuz, după ce acesta nu a mai putut înainta din cauza nămeților. Oamenii s-au dat jos din propriile mașini pentru a dat o mână de ajutor.

Un echipaj de pompieri a intervenit în comuna Suraia după ce un copil de doi ani a alunecat și s-a rănit. Micuțul a fost transportat la spital după ce și-a fracturat o mână.

Și în orașul Bacău vremea rea a făcut ravagii. O conductă de apă s-a spart și a inundat străzile.

Doar în capitală au avut loc nu mai puțin de 51 de intervenții, până la ora 5. Asta în contextul în care nins viscolit mai multe ore. 

„Ca urmare a fenomenelor meteo, în perioada 27.01.2023, ora 10:00 – 28.01.2023, ora 05:00, pe perioada codului galben, ISU B-IF a gestionat 59 de intervenții ( 51 în București și 8 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 49 de copaci, 4 elememte de construcție, 4 stâlpi, un panou publicitar căzut și o inundație la o curte. Au fost avariate 38 de autoturisme”, scriu cei de la ISU București.