Închiderea școlilor nu reprezintă o soluție. Cîmpeanu: Vom genera pierderi în educație

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că este o măsură tentantă pentru autorităţi să închidă şcolile fără să fie luate alte măsuri restrictive pe alte planuri.

Sorin Cîmpeanu a declarat duminică seara, la Antena 3, că în şcoli se respectă măsurile de protecţie împotriva Sars-COV-2 mai mult și mai eficient decât în multe locuri. Acesta a mai precizat faptul că închiderea școlilor va duce la noi pierderi în educaţie. 

 „Triajul epidemiologic, după experienţele de anul trecut, nu a dat cele mai eficiente rezultate. În şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva Sars-COV-2 mult mai corect decât în multe alte locuri. Educaţia nu te îmbolnăveşte, educaţia te ajută să te protejezi învăţând să respecţi regulile. A intra într-un scenariu în care închidem şcolile primele fără să luăm alte măsuri restrictive pe alte planuri pentru că am văzut declaraţia, prima măsură închidem şcolile, nu am înţeles ce alte măsuri urmează a fi luate, cred că este o variantă tentată să închizi şcolile primele fără să iei alte măsuri restrictive pe alte planuri. Din păcate, dacă măsura închiderii şcolilor nu va avea efectul dorit, vom genera noi pierderi în educaţie, vom afecta sub toate aspectele elevii şi vom determina agravarea tulburărilor de socializare”, a explicat ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...