Sorin Cîmpeanu: tezele se vor da normal. La Evaluarea Națională și Bacalaureat nu se schimbă nimic, afirmă ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu dorește ca în anul școlar 2021-2022 să se dea teze în mod normal. În anul școlar trecut și în ultimul semestrul din cel anterior (2019-2020), ele au fost suspendate din cauza pandemiei. Ministrul a anunțat că nu vor exista schimbări la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

În momentul de față, tezele se vor da normal, simulările se vor derula normal. Mai mult decât atât, la clasa a II-a, a IV-a a VI-a vrem corectarea informatizată şi corectarea datelor pe fiecare item, ca să avem o relevanţă. Se vor da simulări, se vor da teze, vrem să se deruleze normal acest an”, a spus Sorin Cîmpeanu, joi, la Digi24.

Ministrul nu-și dorește schimbări pentru admiterea la liceu.

Din punct de vedere al admiterii la liceu (…) nu va fi niciun fel de schimbare anul acesta. O schimbare necesită consultare, trebuie să fie anunţată cu cel puţin un an înainte, deci admiterea la liceu, în vara viitoare, se va da exact după aceleaşi reguli după care s-a dat şi anul acesta. Și bacalaureatul la fel”, a mai precizat Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a subliniat că examenul de Bacalaureat va rămâne neschimbat. Un Bacalaureat unitar, bazat pe competenţe, ar putea să apară cel mai devreme în anul 2027. În acest fel ar exista predictibilitate.

Să înceapă în anul 2023, un elev de clasa a IX-a ştiind cum trebuie să se pregătească pentru un Bacalaureat care va fi diferit abia în anul 2027”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a spus că ședința de guvern de vineri va fi una dedicată educației. Luni, 13 septembrie, va începe noul an școlar. Prima măsură introdusă este obligativitatea ca elevii să poarte masca în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Dragnea Adonis, directorul de la DSVSA Buzău, a divorțat de soție...

Dragnea Adonis Laurențiu, directorul DSVSA Buzău, este doar unul dintre cei trei membrii ai familiei Dragnea care se înfruptă din salarii de peste 10.000...