Cinci cazuri de infectare cu Covid printre refugiații care se află la Galați

Printre cei peste 1.200 de refugiați din Ucraina care sunt cazați în spațiile puse la dispoziție de autoritățile gălățene au fost depistate cinci cazuri de infectare cu Covid-19, într-un singur caz fiind necesară internarea în spital.

„În ultimele zile, în județul Galați au fost confirmate cinci cazuri de refugiaţi ucraineni depistaţi cu Covid-19. Este vorba despre un copil de 7 ani şi patru adulţi, cel mai în vârstă având 77 de ani. Aceştia au fost izolaţi în spaţiile speciale care există pentru ei. Unul singur e în spital, în stare stare stabilă. Fiind cazuri izolate, nu putem vorbi de un focar”, a anunțat direcția de sănătate publică.

La Galați, situația epidemiologică este în atenuare, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate, potrivit datelor Prefecturii, 87 de noi cazuri de infectare, 87 de cazuri vindecate și un singur deces. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.461 de cazuri noi de infectare cu Covid-19 și 101 decese.

La Galați au fost înregistrate trei cazuri de femei din Ucraina cărora refugiul le-a agravat starea de sănătate

Stresul provocat de părăsirea locuinței și despărțirea de cei dragi pentru a se refugia din zona atacurilor armatei ruse, dar și oboseala și frigul îndurate până la trecerea graniței în România și cazarea într-un loc în care se simt în siguranță, le agravează starea refugiaților, în special femeilor care au deja unele probleme de sănătate.

Două tinere gravide, refugiate din Ucraina, de 17 şi 23 de ani, au avut nevoie de intervenţia medicilor de la Maternitatea „Bună Vestire“ din Galaţi după ce au acuzat dureri şi contracţii. Din păcate, din cauza frigului și a efortului pe care le-a suportat, tânăra de 17 ani a pierdut sarcina. În cazul celeilalte gravide, medicii au constatat că situația sarcinii este bună. „Tânăra de 17 ani a rămas internată şi se află sub tratament, iar cea de 23 de ani s-a întors la căminul studențesc, acolo unde era cazată”, a declarat dr Liliana Caraman, de la Maternitatea „Buna Vestire”.

În urmă cu o săptămână, o femeie de 84 de ani, refugiată din Ucraina, a murit în urma unui stop cardio-respirator, la câteva ore după ce fusese cazată la Căminul C din Campusul studențesc din Galaţi, cauzele deteriorării stării de sănătăte fiind stresul și oboseala provocate de lungul drum pentru părăsirea zonei de război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...