Se va accelera campania de vaccinare. Cinci țări din UE beneficiază de doze suplimentare de vaccin

Cinci state membre ale Uniunii Europene vor primi doze suplimentare de vaccin împotriva coronavirusului, pentru a putea accelera campaniile de vaccinare. Este vorba de Bulgaria, Croaţia, Estonia, Letonia şi Slovacia.

 În aceste țări vor fi distribuite o parte din cele peste 10 milioane de vaccinuri pe care compania Pfizer le trimite anticipat către UE. În acest mod se vor compensa întârzierile survenite în procesul de imunizare, după ce nu s-a respectat termenul de livrare de către AstraZeneca.

Un număr de 19 state membre ale Uniunii Europene au fost de acord să cedeze acestor ţări o parte din aceste 10 milioane de vaccinuri, în condiţiile în careAustria, Republica Cehă şi Slovenia nu au dorit să renunţe la această parte.

Spania ar fi trebuit să primească aproximativ un milion de doze dintre cele 10 milioane pe care Pfizer le-a furnizat anticipat UE, deoarece populaţia sa reprezintă în jur de 10% din populaţia europeană. Aceasta a optat însă să cedeze o treime din acest milion pentru ca Bulgaria, Croaţia, Estonia, Letonia şi Slovacia să-şi accelereze campaniile de vaccinare.

Prin urmare, aceste ţări vor primi, pe lângă ceea ce le revine în mod obișnuit, alte 2,85 de milioane de doze, ce vor fi împărţite între cele cinci state, informează Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...