Cine a blocat cele 30 de miliarde de euro ale Planului Național de Redresare și Reziliență

La ora actuală, guvernul Cîțu reface Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) realizat greșit, cu ghidul european în față, de către cabinetul Orban, adică acel plan de cheltuire a celor 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Rolul preotul și preotesei

Noul ministru al investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, a precizat recent că PNRR nu respectă în prezent cele două praguri pe care Uniunea Europeană vrea să le impună, respectiv minimum 37% din bani să meargă pe tranziţia verde şi minimum 20% pe digitalizare.

„Din păcate, şi nu spun ca să critic, o spun factual, planul existent (PNRR n.r.) acum nu respectă aceste două praguri, iar acestea trebuie respectate”, a spus Ghinea.

Însă, ceea ce nu a dorit să spună direct Cristian Ghinea este faptul că fosta echipă de conducere a Ministerului Fondurilor Europene (MFE) dirijată de către preotul Marcel Boloș a transmis la Bruxelles un plan greșit, deși au avut la dispoziție ghidul pe baza căruia trebuia să se realizeze documentul.

Potrivit informațiilor noastre, persoana din MFE care a coordonat realizarea acestui plan a fost secretarul de stat Liliana Anghel, soția unui preot din București, adusă în minister de către Marcel Boloș, care a aflat ce înseamnă administrație când a venit la MFE, adică habar nu avea de ceea ce înseamnă să faci un proiect național de o asemenea anvergură.

Dar, de vină nu este ea, ci ministrul Marcel Boloș care pus-o. Între timp Boloș a plecat acasă la Oradea, România trebuie să refacă planul, iar cele 30 de miliarde de euro zac la Bruxelles pentru că n-am fost în stare să întocmim corect, cu ghidul în mână, un proiect european.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole