Cine a blocat conturile Primăriei Capitalei și pentru ce sumă

Primăria Capitalei nu mai poate face plăți pentru investiții, ci doar pentru cheltuieli de funcționare, după ce conturile i-au fost blocate, marți, de către omul de afaceri Costică Constanda pentru o datorie de circa 120 milioane de euro. 

Nicușor Dan, primarul general, a precizat că este blocată doar suma principală, nu și penalitățile la zi.

”Este blocată suma principală – care înseamnă 75 de milioane de euro – și dobânda penalizatoare până în anul 2020, când a început acel proces despre care v-am spus că s-a terminat în aprilie 2020, deci vorbim undeva de ordinul a 120 de milioane de euro”, a spus edilul, potrivit Hotnews.

Primarul susține că există intenția este de a plăti, dar că nu se poate într-o singură tranșă.

”Intenția noastră este de a plăti, pentru că este o obligație legală, însă nu putem plăti deodată 120 de milioane de euro. Fără să intru în detaliile negocierilor pe care le avem, propunerea noastră este de a plăti eșalonat rate lunare. Blocarea conturilor pentru investiții ale PMB nu ajută pe nimeni: nici noi nu putem să plătim investiții în perioada în care avem conturile blocate pentru investiții și nimeni nu cred că o să-și închipuie că o să putem să scoatem 120 de milioane de euro ca să plătim”, a explicat acesta.

În 2009, Consiliul General s-a obligat să îi aprobe lui Costică Constanda un PUZ care să-i permită să construiască blocuri de 5 etaje în Satul Francez. Afaceristul a cedat Parcul Bordei, însă, Consiliul General nu a aprobat PUZ-ul, așa că Constanda s-a adresat instanței și a câștigat despăgubiri de 115 milioane de euro, la cursul de la vremea respectivă, plus penalități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole