Cine a cumpărat cabana Caraiman din Bucegi și ce vrea să facă din ea! (VIDEO)

Cabana Caraiman din Bucegi tocmai a fost cumpărată de către violonistul Alexandru Tomescu. Acesta vrea să o restaureze şi să o reintroducă în circuitul turistic.

Se pare că artistul merge acolo de câte ori îi permite timpul, inclusiv pentru mici reparaţii şi îmbunătăţiri la clădirea abandonată de mai mulţi ani. Fostul proprietar, un om de afaceri britanic, a deţinut clădirea 16 ani. În 2019, cabana a fost scoasă la vânzare, pentru circa 200.000 de euro, dar cetăţeanul britanic nu a găsit un cumpărător.

Ulterior, a negociat cu Alexandru Tomescu, timp de şase luni, prin intermediari, iar preţul final a fost undeva la mai puţin de 200.000 de euro, conform profit.ro. El plănuieşte o restaurare a cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor care au nevoie de ea, de fapt exact scopul pentru care a fost construită.

Cabana Caraiman din Bucegi: Ce vrea Tomescu să facă din ea

„Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar și cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Tomescu.

„Principala provocare pentru orice proiect legat de cabană este drumul de acces”, a mai spus acesta, cu speranța că administrația Parcului Național Bucegi va îmbunătăți starea drumului către Caraiman.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...