Cine a negociat un ”contract preliminar” ca să achiziţioneze 2,5 milioane de doze de Sputnik V

Un ”contract preliminar” în vederea achiziţionării a 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc împotriva covid-19 Sputnik V, sub rezerva aprobării vaccinului de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a fost negociat de landul care se întinde pe o cincime din teritoriul Germaniei. 

Este vorba despre Bavaria, iar anunțul a fost făcut de ministrul-preşedinte Markus Söder, potrivit AFP. Acest ”contract preliminar a fost semnat” miercuri, după cum a anunţat într-o conferinţă de presă, la Munchen, alesul conservator din tabăra Angelei Merkel.

Dacă Sputnik V este aprobat în Europa, atunci landul Bavaria va primi doze de vaccin suplimentare, şi anume 2,5 milioane de doze, în iunie”. Negocierile s-au purtat cu Fondul Suveran rus (RDIF), care a finanţat dezvoltarea vaccinului, a precizat într-un comunicat Ministerul regional al Sănătăţii.

În afară de posibilitatea de a importa vaccin direct din Rusia, o linie de producţie urmează să fie creată de către societatea R-Pharm Germany la Illertissen”, o comună din Bavaria, după cum a anunţat aceeaşi sursă.

Primul care anunţă o astfel de comandă

Societatea R-Pharm Germany este o filială a grupului rus producător de medicamente R-Pharm. Söder, un posibil candidat la succesiunea lui Merkel, a pledat în martie ca EMA, care a început examinarea Sputnik V, „să accelereze” procedura de aprobare”. El conduce Uniunea Creştin Socială (CSU), formaţiunea soră bavareză a Uniunii Creştin Democrate (CDU) a lui Merkel.

Bavaria este cel mai mare land german și primul care anunţă o astfel de comandă. Aceasta în contextul în care campania de vaccnare împotriva covid-19 bate pasul pe loc în Germania. Cauza fiind organizarea logistică şi numărul de doze disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...