Cine au fost sportivii anului 2023 în România

Publicat: 14 feb. 2024, 23:09, de Victor Scarlat, în SPORT , ? cititori
Cine au fost sportivii anului 2023 în România

Agenţia Naţională pentru Sport a organizat, miercuri seara, Gala Sportului 2023, în cadrul căreia au fost desemnați cei mai buni sportivi din 2023. Simona Radiş, campioana mondială şi europeană la canotaj, a primit trofeul de excelenţă pentru cea mai bună performanţă, în timp ce canoistul Cătălin Chirilă şi canotoarea Ancuţa Bodnar au fost desemnaţi sportivii anului la masculin, respectiv feminin.

Evenimentul a avut loc la Ateneul Român din Capitală. Nominalizările la premii, precum şi desemnarea câştigătorilor au fost realizate de Asociaţia Presei Sportive din România. Au fost acordate premii pentru 20 categorii, pe baza rezultatelor obţinute pe parcursul anului 2023.

Printre câştigători s-au mai numărat cei mai buni antrenori la masculin şi feminin – Antonio Colamonici (canotaj), cu 11 ambarcaţiuni calificate la JO 2024, medalii la Europene (5 aur şi 1 argint) şi la Mondiale (2 aur – 1 argint – 2 bronz) şi Camelia Voinea (gimnastică), cu eleva sa Sabrina Voinea, calificată la JO Paris 2024, precum şi cele mai bune echipe la sporturi de echipă în 2023 – reprezentativa masculină de fotbal a României, calificată la EURO 2024, şi naţionala feminină de tenis de masă a României, medaliată cu aur la Jocurile Europene.

Premiu special pentru Mircea Lucescu

Antrenorul de fotbal Mircea Lucescu a primit un premiu special din partea Agenţiei Naţionale pentru Sport, intitulat „Legenda sportului”. Trofeul a fost înmânat de către fostul tenisman Ion Ţiriac.

De asemenea, preşedinta ANS, Elisabeta Lipă, a fost premiată la categoria „preşedintele anului” pentru performanţele obţinute în prima parte a anului trecut în care a condus Federaţia Română de Canotaj.