Cine cere demisia premierului Scott Morrison, după expulzarea lui Novak Djokovic

Premierul australian Scott Morrison a devenit „ridicol” pe plan mondial prin decizia de expulzare a lui Novak Djokovic- numărul unu pe plan mondial la tenis masculin, pentru că sportivul nu este vaccinat, susțin membrii Partidului Laburist din Australia, aflat în opoziţie, care îi cer demisia.

„Premierul Scott Morrison a devenit ridicol pe plan mondial. El şi Guvernul său au gestionat greşit cazul Novak Djokovic, au subminat procedurile securităţii frontierelor Australiei şi au furnizat o nouă scânteie pentru mişcarea antivaccinare”, afirmă Kristina Keneally, membră a Parlamentului australian şi ministru de Interne al guvernului din umbră, format de opoziţie.

„Argumentul Guvernului Australiei în instanţă a fost că viza domnului Djokovic trebuie anulată deoarece prezenţa sa alimentează sentimentele antivaccinare din cauza a ceea ce a declarat înainte de a i se acorda viza. Întrebarea este următoarea: de ce i-a acordat Guvernul australian viză iniţial pentru a veni în Australia? Această mizerie nu este un eşec al legilor noastre, este un eşec al competenţei Guvernului Morrison şi al conducerii exercitate de acesta. A venit vremea ca domnul Morrison să plece”, a subliniat Kristina Keneally, potrivit Mediafax.

Novak Djokovic s-a îmbarcat, duminică, într-un avion al companiei Emirates, cu destinația Dubai, de unde ar urma să plece către Belgrad. Sportivul s-a arătat extrem de dezamăgit de decizia tribunalului federal de la Melbourne, care a menţinut hotărârea ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei. La aeroportul din Melbourne, înainte de decolare, jucătorul de tenis s-a aflat sub escorta poliţiei federale australiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...