Cine conduce Agenția Domeniilor Statului cu girul lui Petre Daea

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a făcut mai multe aranjamente ca George Sava să fie menținut la conducerea ADS, dar, în realitate, agenția este condusă de un personaj controversat.

Daea, tătucul lui Sava

Ministrul Petre Daea l-a demis pe 1 august 2022 pe directorul general al Agenției Domeniilor Statului, George Sava. De fapt, nu a fost o demitere în adevăratul sens al cuvântului, ci practic Petre Daea a refuzat să-i mai prelungească lui George Sava detașarea de șase luni de la Primăria Buzău la șefia ADS. 

Însă, după o săptămână, Petre Daea s-a răzgândit și l-a reevaluat pe George Sava.  Mai exact, l-a numit pe George Sava pe ”funcția publică de conducere vacantă de director general adjunct gradul II la Agenția Domeniilor Statului, pentru o perioadă de maxim șase luni”.

Practic, George Sava, susținut și promovat de PSD, a fost detașat de la Direcției Evidența Persoanei – Primăria municipiului Buzău pe postul de director adjunct al ADS, post care acesta îl menținuse vacant pe perioada cât a fost director general.

Astfel, prin această mutare, Petre Daea l-a menținut la șefia ADS pe George Sava întrucât nu a numit un director general și nici nu are de gând.

Pupila lui Sava, face legea la ADS

În scripte, ADS este condus de către George Sava, dar, în realitate, de ceva timp, o domnișoară a ajuns să taie și să spânzure în această instituție. Face ședințe cu angajații, dă dispoziții, decide cine face parte din comisii de licitații, ca și cum ADS ar fi firma sa.

Este vorba despre Andreea Constantinescu, prietena lui George Sava, care în ultima vreme își făcea veacul la Smart SA. Ministrul Petre Daea a precizat pentru PUTEREA că ”Domnișoara Andreea Constantinescu este angajata Agenției Domeniilor Statului începând cu data de 02.05.2022” și ”ocupă funcția publică de expert, clasa I, gradul profesional superior la Compartimentul Comunicare şi Relaţii Publice”.

De fapt, George Sava este pe post de șofer, de asistent și de consilier al acesteia. Adică este vătaful ADS, chiar dacă George Sava este împuternicit de Petre Daea să conducă ADS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...