Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Publicat: 03 mart. 2024, 10:57, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești
Cine e candidatul surpriză al PNL la Primăria Ploiești

Organizația PNL Prahova a rămas cu ochii în soare după ce actualul edil liberal al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida pentru PSD.

Primarul PNL al municpiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat că va candida pentru al treilea mandat din partea PSD. Ca atare, liberalii ploieșteni, în frunte cu Roberta Anastase și Iulian Dumitrescu, au rămas fără candidat, dar s-au reorientat repede.

Potrivit informațiilor noastre, candidatul PNL la Primăria Ploiești va fi Mădălina-Ioana Lupea, director general adjunct 2 la SC CONPET SA Ploiești. Aceasta a fost între 1994 și 1996 procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, iar din 2014 până în 2017-subprefect de Prahova, impus de PSD. Ulterior, în 2017, PSD a impus-o pe Mădălina Lupea ca prefect de Prahova, până în 2019, când a căzut cabinetul Dăncilă.

După aceea, ea a trecut de la PSD la Pro România de unde a candidat, fără succes, la șefia Consiliului Județean Prahova la alegerile din 2020, dar a rămas consilier județean din partea partidului condus de Victor Ponta. După ce a ajuns consilier județean de la Pro România, Mădălina Lupea a ajuns și consilier la CONPET SA Ploiești iar, ulterior, s-a înființat pentru funcția de director general adjunct 2.

În decembrie 2022, Mădălina Lupea a fost declarată ca fiind în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate. Potrivit unei informări publice a celor de la ANI, Lupea Ioana Mădălina, în prezent consilier județean în cadrul C.J. Prahova, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 iunie 2021 întrucât exercită simultan cu funcția de consilier județean și o funcție contractuală de conducere în cadrul unei societăți de interes național cu sediul în municipiul Ploiești (n.n. – Conpet), încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și prevederile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”.

Așadar, fostul procuror Mădălina Lupea, școlit de PSD, trecut pe la Pro România, este acum candidatul PNL la Primăria Ploiești. Adică traseism politic ca la carte!