Cine e emirul statului Qatar (VIDEO)

Publicat: 16 nov. 2022, 18:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Cine e emirul statului Qatar (VIDEO)

Din 25 iunie 2013, Tamim bin Hamad Al Thani este Emirul actual al statului Qatar – cel care găzduiește Campionatul Mondial de Fotbal 2022. Printre oficialitățile care l-au vizitat pe emir de-a lungul timpului se numără Viorica Dăncilă și Victor Ponta!

Pe 25 iunie 2013, șeicul de atunci – Alteța Sa Șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, Emirul Statului Qatar, abdica în favoarea Principelui Moștenitor, Șeicul Tamim. Astfel, la vârsta de 33 de ani, Alteța Sa Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, devenea Emir al Statului Qatar și totodată cel mai tânăr lider din lumea arabă.

Cine e emirul statului Qatar: Locotenent în armata națională 

Din anul 2003 până la proclamarea sa ca emir, Șeicul Tamim a fost Principe Moștenitor al Statului Qatar.

Emirul Tamim s-a născut la Doha, în anul 1980, și a fost educat în Marea Britanie, unde a absolvit Sherborne School în Dorset și Academia Regală Militară din Sandhurst (1998).

Alteța Sa Emirul a fost înrolat ca locotenent în armata națională a Statului Qatar în 1998, iar în anul 2009 a fost numit comandant adjunct al Forțelor Armate din Qatar. În calitate de Principe Moștenitor, Alteța Sa Emirul a fost membru al Comitetului Internațional Olimpic, președinte al Comitetului Director al Qatar Investment Authority, președinte al Consiliului Suprem pentru Mediu Înconjurător și Rezerve Naturale și președinte al Consiliului Suprem al Educației. Emirul are trei fii și trei fiice.

Cu emirul statului Qatar s-a văzut și Dăncilă

Viorica Dăncilă a avut pe 6 noiembrie 2018, ca premier al României, o întrevedere cu Alteța Sa Regală Șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, Emirul Statului Qatar, în deschiderea vizitei sale oficiale la Doha.

Premierul (la acea dată) Viorica Dăncilă reafirma angajamentul său şi al Executivului de la București pentru consolidarea relațiilor României cu lumea arabă în ansamblu, „obiectiv evidențiat în Programul de Guvernare 2017-2020, care prevede intensificarea eforturilor politico-diplomatice în această direcție”.

Și Ponta s-a văzut cu emirul Qatarului

În 2015, Victor Ponta pe atunci premier, avea o întrevedere cu emirul Qatarului, chiar „la emir acasă”. Motivul vizitei? Guvernul căuta investitori pentru TAROM! Victor Ponta s-a întâlnit în Qatar, cu Șeicul Tamim Bin Hamad Al-Thani şi cu Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, prim-ministrul statului Qatar.

Am discutat și la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informându-l despre dorința noastră de a lista aeroportul București-Otopeni, de a restructura și a salva TAROM-ul”, a spus Ponta, aflat în Qatar. El a precizat că este o fază exploratorie şi că a avut, la Bucureşti, o discuţie similară cu Turkish Airlines, iar întrevederi pe această temă va avea şi cu reprezentanţii companiilor aeriene Emirates și Etihad”, declara Ponta atunci.