Cine e Ion Rădoi, organizatorul grevei care a blocat metroul din București: „Un oportunist care a știut să speculeze slăbiciunile României post-revoluționare”

Ion Rădoi este considerat organizatorul protestelor angajaților Metrorex, care au blocat metroul din București pe toate magistralele, încă de dimineață, în ziua de vineri, 26 martie. Șef al sindicaliștilor de peste 15 ani, a cunoscut 20 de miniștri ai Transporturilor, scrie B1.ro, într-un articol exclusiv.

Cele mai mari tensiuni le-a avut cu actualul ministru, Cătălin Drulă, care a declarat că are în vedere reduceri de salarii, în contextul crizei COVID-19, evidențiază B1.ro, în exclusivitate.

Ion Rădoi a fost parlamentar din partea PDSR, devenit PSD, în două mandate, în legislatura 2000-2004, respectiv 2004-2008. Ion Rădoi a absolvit Facultatea de Electronică și Facultatea de Telecomenzi Feroviare. A profesat la Telemecanica Trafic Metrou din București și apoi a devenit șef de sindicat la Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), din anul 2005.

Ion Rădoi, afaceri prin intermediul unui SRL partener cu Metrorex

USLM deține în proporție de 100% compania Sindomet Servcom SRL, care a încheiat de-a lungul timpului contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și cele de publicitate. De asemenea, deține și un complex turistic la Bușteni, ce oferă reduceri de 99% pentru angajații Metrorex.

Cea mai mare a veniturilor generate de închirierea spațiilor comerciale și a celor publicitare au întrat în conturile companiei Sindomet, potrivit declarațiilor ministrului Drulă.

„Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: Unul pentru spațiile comerciale – expirat în 2018, prin care firma încasa 75% și Metrorex doar 25% din valorificarea acestora.

Și un contract pentru spațiile de publicitate – expirat din 2019, din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47%”, declara ministrul de la Transporturi. Protestele care au blocat circulația în subterat au venit la o zi după ce directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a anunțat că mai multe spații comerciale de la metrou vor fi desființate.

Sindicalistul Ion Rădoi, atitudine autoritară cu directorul Metrorex Ștefan Paraschiv.

Tensiunile între Ion Rădoi și Ștefan Paraschiv, respectiv Cătălin Drulă, au escaladat în acest an. În martie, Puterea.ro a publicat o înregistrare în care Ion Rădoi l-a umilit pe Paraschiv tete-a-tete, căruia i-a cerut cu indignare să se înțeleagă cu Guvernul, pentru menținerea nivelului de salarizare.

Domnule director, hai ca să nu o lungim… Să vă iasă din cap cu reducerea cheltuielelor vizavi de personal și să vă iasă din cap și reducerea de personal!”, i-a transmis sfidător Rădoi directorului Ștefan Paraschiv.

În cursul acestui an, ministrul Drulă și Rădoi s-au amenințat reciproc. Primul a anunțat faptul că va pune punct tiraniei lui Rădoi, iar cel de-al doilea a transmis în repetate rânduri faptul că Drulă nu va rezista prea mult la Guvern.

Alin Șerbănescu: „Ion Rădoi și-a consolidat poziția de forță pe care o folosește ori de câte ori îi sunt amenințate interesele”

Alin Șerbănescu, fost purtător de cuvânt al CNAIR (Compania Națională de Infrastructură Rutieră), a oferit pentru B1.ro. informații de culise despre sindicalistul Ion Rădoi.

Un individ oportunist, care a știut să speculeze slăbiciunile României post-revoluționare. A reușit să folosească oamenii în interesul lui și și-a urmărit scopurile proprii. Și uite așa a ajuns ba parlamentar, ba lider sindical. La fiecare etapă și-a consolidat poziția de forță pe care o folosește ori de câte ori îi sunt amenințate interesele.

Acum consideră că Drulă îi pune în pericol câștigurile provenite din spațiile comerciale de la metrou. Practic, scoate la bătaie muncitorii de la Metrorex contra celorlalți cetățeni din București, care au nevoie de metrou. În sinea lui, cred că nu-l interesează, de fapt, soarta niciunora. Face asta doar din propriul interes. Iar contextul îl favorizează oarecum, pentru că se bate cu doi indivizi nepregătiți din toate punctele de vedere: Drulă și Paraschiv„, a declarat Șerbănescu pentru B1.ro.

Ion Rădoi nu se află fizic, alături de angajații Metrorex în subteran, la proteste. El doar le-a transmis greviștilor un mesaj prin intermediul social media. Până la această oră, nu a dorit să ofere reacție pentru mass-media, conchide B1.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...