Cine e tot mai aproape de dronele Teheranului

SUA consideră că militarii ruși au început să se antreneze în Iran pentru a folosi drone în ultimele câteva săptămâni. Experții cred că acesta cel mai recent indiciu că Rusia intenționează să achiziționeze astfel sistemele pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, notează CNN.

“În ultimele câteva săptămâni, rușii au efectuat cursuri de instruire în Iran, ca parte a acordului pentru transferurile de UAV (n.r vehicule aeriene fără pilot) din Iran către Rusia”, a declarat un oficial american pentru CNN. Oficialul a declarat că informațiile despre instruire au fost declasificate recent.

Iranienii intenționează să vândă sute de drone

Iranul a început să prezinte dronele Shahed-191 și Shahed-129 rușilor pe aerodromul Kashan, aflat la sud de Teheran, în iunie, au declarat oficialii americani pentru CNN. Ambele tipuri de drone sunt capabile să transporte rachete ghidate de precizie. Sullivan a declarat în iulie că SUA consideră că iranienii intenționează să vândă sute de drone pe care rușii le pot folosi în războiul din Ucraina.

Rușii au o serie de probleme legate de refacerea stocurilor de echipamente, inclusiv a celor de drone, și din această cauză, speculează analiștii americani că Rusia a început să se apropie tot mai mult de Iran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...