Cine este adevăratul lider al UDMR care negociază cu PSD, dar și cu PNL

În toate variantele de negociere privind formarea unui nou guvern, UDMR condus de Hunor Kelemen este în cărți, fie alături de PSD și PNL sau lângă PNL și USR.

Însă ceea ce se știe mai puțin este faptul că după moartea lui Attila Verestoy, în ianuarie 2016, frâiele UDMR, chiar dacă în scripte lider este Hunor Kelemen, au fost preluate de către, atenție, Laszlo Borbely.

Acum când UDMR joacă la ambele capete, adică cu PSD dar și cu PNL și USR, rolul cheie în acest joc al negocierilor îl are Laszlo Borbely. Acesta este din vremea guvernării Dragnea consilier de stat la Palatul Victoria conducând Departamentul pentru Dezvoltarea Durabilă.

Indiferent că a fost PSD la guvernare sau PNL, Borbely a fost de neclintit din Palatul Victoria. Mai mult, pe lângă acest job a mai primit din 2017 și o sinecură, adică este membru în Consiliul de Administrație de la Radiocomunicații SA.

Acum el este cel care negociază la Palatul Victoria intrarea UDMR-ului la guvernare atât cu Florin Cîțu, dar în același timp și Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole