Cine este Alin Mastan, noul șef al Jandarmeriei Române

Colonelul Alin Mastan, cel care a condus până marți Jandarmeria Capitalei, a fost numit șeful Jandarmeriei Române, după ce mandatul colonelului Bogdan Enescu a expirat.

”Având în vedere că la data de 19.10.2020 a expirat împuternicirea în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a colonelului Enescu Bogdan, începând cu data de 20.10.2020, prin ordin al ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, colonelul Mastan Alin, prim – adjunct al Directorului General al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de inspector general al Jandarmeriei Române.

De asemenea, cu aceeași dată, ministrul afacerilor interne a dispus împuternicirea în funcția de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major a colonelului Uzlău Liviu, șeful Direcției Ordine și Siguranță Publică din I.G.J.R.”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne printr-un comunicat de presă.

Până la începutul anului 2017, colonelul Alin Mastan a condus Serviciul Ordine și Siguranță Publică din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj. Ulterior, el a ajuns la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, unde lucra și în momentul protestului din 10 august 2018 din Piața Victoriei. Colonelul nu a fost însă implicat în coordonarea intervenției jandarmilor, el fiind în concediu.

Ce avere are noul șef al Jandarmeriei Române

Potrivit declarației sale de avere depusă în luna mai a anului în curs, Alin Mastan deține un teren de 1.500 de metri pătrați, achiziționat în anul 2005 și un apartament de 60 de metro pătrați dobândit în anul 2020 ca moștenire.

De asemenea, noul șef al Jandarmeriei Române are două autoturisme: un Opel cumpărat în anul 2005 și un BMW cumpărat în anul 2012. Totodată, Mastan are un credit la bancă în valoare de 89.000 de lei, scadent în anul 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...