Cine este Anne Hidalgo, femeia care va candida la alegerile prezidențiale împotriva lui Macron (VIDEO)

Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, și-a anunțat candidatura pentru președinția franceză, spunând că, în calitate de femeie cu rădăcini de clasă muncitoare și de imigranți, va încerca să repare furia și diviziunile din societatea franceză. Și să recâștige lucrătorii cu venituri mici dezamăgiți de partea sa.

„Modelul republican se dezintegrează în fața ochilor noștri”, a spus Hidalgo susținătorilor adunați pe docurile din Rouen, Normandia. Ea a avertizat asupra inegalităților în creștere, spunând: „Vreau ca toți copiii din Franța să aibă aceleași oportunități pe care le-am avut”.

Hidalgo, în vârstă de 62 de ani, este prima femeie primar a Parisului și este cunoscută mai ales pentru campania sa de reducere a numărului de mașini din capitala Franței, creșterea numărului de piste pentru biciclete și de a face orașul mai ecologic. Acest lucru i-a câștigat popularitatea în rândul unei baze ferme de votanți urbani în mare parte înstăriți din stânga, dar s-a dovedit polarizantă și a supărat lobby-ul producătorilor de mașini, potrivit theguardian.com.

Alegătorii din clasa muncitoare au părăsit partidul

Hidalgo are o sarcină dificilă. Partidul socialist se clatină de la președinția cu un singur mandat al lui François Hollande, care a ajuns atât de nepopular încât nici măcar nu a căutat un al doilea mandat în 2017. Alegătorii din clasa muncitoare au părăsit partidul, despre care unii se temeau că ar putea dispărea după scăderea sa istorică, scor de 6% la ultimele alegeri prezidențiale din 2017.

Hidalgo, care are sprijinul unei noi generații de primari socialiști mai tineri care doresc să reinventeze partidul, și-a centrat ferm campania pe povestea ei despre „depășirea prejudecăților de clasă” pentru a recâștiga alegătorii. Ea a vorbit despre „educația ei milă” într-o zonă de locuințe de lângă Lyon, pentru a face apel la muncitori și la cei care au mărșăluit pentru mai multă „justiție socială” în mișcările de protest în ultimii doi ani, inclusiv cea supranumită Gilets jaunes (Vestele galbene).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...