Cine este autorul atacului din Nisa. Cum a ajuns la Nisa şi ce a făcut înainte de atacul din catedrală (FOTO)

Brahim Aouissaoui este numele atacatorul de la catedrala Notre Dame din Nisa. În vârstă de doar 21 de ani, tunisianul a fost prins de anchetatori.

Brahim Aouissaoui se afla de mai puțin de o lună în Europa. Pe 20 septembrie, acesta venise cu o barcă de migranți prin insula Lampedusa şi a stat în carantină o perioadă. După perioada de carantină, acesta a plecat la Nisa unde a și produs atacul aramat.

Bărbatul a fost identificat cu ajutorul documentelor recente care au fost făcute de Crucea Roșie italiană, care l-a și luat în evidență după ce acesta a ajuns pe insula Lampedusa, conform Le Figaro.

Autoritățile italiene l-au găsit pe teritoriul țării și chiar au întocmit un act de deportare, potrivit Ministerului Justiției.

Tunisianul nu a fost însă reținut și pus în arest, scrie Il Coriere. Posibila cauză ar fi fost lipsa de locuri în centrele de detenție, din cauza pandemiei Covid-19.

sursa foto: Agerpres

Înainte de atacul din Nisa

Nu este clar când a ajuns tunisianul în Franța. Conform familiei, acesta ar fi venit cu o seară înaintea atacului sau chiar în acea dimineață.

Familia a recunoscut imaginile de locul atacului prezentate de media, deoarece le văzuse joi dimineață, în timpul unui apel video cu Brahim.

„Fratele meu era o persoană prietenoasă şi niciodată nu a arătat semne de extremism (…) El îi respecta pe toţi ceilalţi oameni şi accepta diferenţele dintre ei încă din copilărie”, a spus fratele său mai mare, Yassin.

Membrii familiei sale, investigaţi în prezent de autorităţile din Tunisia, mai afirmă că Aoussaoui nu le-a mărturisit niciodată că ar fi dorit să plece din Tunisia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...