Cine este bărbatul care l-a pălmuit pe Macron (VIDEO)

Bărbatul care l-a pălmuit marţi pe preşedintele francez Emmanuel Macron este pasionat de istorie medievală și de multe alte lucruri… 

Mai precis el „urmăreşte” extrema dreaptă regalistă pe reţelele sociale, are studii de tanatopraxie (îmbălsămare a morților) și este descris ca fiind apolitic şi deloc violent în comuna lui, potrivit AFP.

Preşedintele Emmanuel Macron a fost agresat marţi de către un bărbat în timpul vizitei sale la Tain-l’Hermitage, în departamentul Drôme, dar gărzile de corp au intervenit prompt şi două persoane au fost arestate. Într-un fragment difuzat pe Twitter, Macron apare apropiindu-se de un grup de persoane strânse în spatele unui gard pentru a saluta oamenii care îl aşteptau. Când a întins mâna unui bărbat din mulţime, acesta se pare că l-a apucat de antebraţ şi l-a lovit peste faţă. În înregistrare, chiar înainte de incident, se aude strigătul de război regalist „Montjoie Saint Denis!”, precum şi „Jos macronismul!”.

Arestat după incident

Damien Tarel (28 de ani) arestat după incident, locuiește în Saint-Vallier, în sud-estul Franţei. Aici, el a fondat două asociaţii: de arte marţiale istorice europene (practică de luptă „căzută în uitare” şi care numără 1.500 de practicanţi în Franţa) şi de jocuri de platou cu figurine, împreună cu prietenul său Arthur C., 28 de ani, arestat la rândul său după ce a filmat agresiunea împotriva şefului statului francez.

Întâlnit de AFP marţi seara în Saint-Vallier, Loic Dauriac, 36 de ani, este un amic al celor doi – cel de-al doilea este naşul fiicei sale. De altfel, el se afla alături de ei înainte de vizita lui Macron: toţi trei au fost filmaţi de o echipă a emisiunii Quotidien.

Plecat înainte de incident, acesta susţine că a fost extrem de uimit de gestul lui Damien T.: „El nu este o persoană violentă”. De altfel, două comerciante care se învecinează cu asociaţia de jocuri o confirmă, vorbind despre un individ fără antecedente…

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole