Cine este căpitanul de marină propus de ofițerii ruși să-l învingă pe Putin în alegeri

Deși pare utopic, Vladimir Putin are și un contracandidat la alegerile prezidențiale din 2024, în persoana lui Ivan Otrakovsk, un căpitan din marina militară.

Organizația neguvernamentală „Comitetul Ofițerilor Ruși”, care are un discurs critic la adresa Kremlinului și a președintelui Vladimir Putin, și-a prezentat candidatul pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc în Federația Rusă în 2024.

El este căpitanul de marină Ivan Otrakovski, prezentat în fața presei de camarazii săi.

La ședința organizației a luat cuvântul fostul colonel GRU (serviciul de informații militare), Vladimir Kvacikov. El a afirmat că, dacă anul viitor vor avea loc alegeri, Ivan Otrakovski va fi nominalizat drept candidat la președinția Rusiei.

La rândul său, candidatul proaspăt desemnat a declarat că, mergând la președinția Rusiei înțelege toate responsabilitățile și riscurile, prin urmare le-a promis ferm cetățenilor ruși „să nu dea înapoi”.

„Înțeleg toată responsabilitatea și toate riscurile. Spun ferm și încrezător că nu voi da înapoi. Că nu voi permite nicio înțelegere pe la spatele camarazilor mei. Totul va fi clar, limpede și direct”, a declarat patetic Otrakovski.

Reprezentantul marinei ruse susține că actualul guvern din Federația Rusă este ”anti-popor”. Potrivit acestuia, oficialii și oamenii de afaceri ruși, profitând de situație, fac bani în detrimentul populației și al armatei.

„Acum se pune problema puterii. De ce? Pentru că puterea din ţară este anti-popor. Oficialii şi oligarhii ne-au aruncat pe gât şi beau sângele atât al armatei, cât şi al poporului”, este convins ofiţerul.

Potrivit candidatului, în Rusia poporul și armata ar trebui să se unească într-un singur impuls politic, să vină la putere și să rezolve problema formării unui stat social just.

Mass-media rusă notează că, probabil, organizația de opoziție are mari speranțe în Otrakovski, considerându-l un militar patriot. Cu toate acestea, ultrapatrioții și adepții „lumii ruse” din „Uniunea Poporului pentru Reînvierea Rusiei” (ZSVR) cred atltceva.

Fostul ofițer de informații Igor Strelkov (Ghirkin), care l-a invitat în mod repetat pe colonelul Kvachkov la vloggurile sale, a vorbit împotriva candidatului Otrakovski. Potrivit lui Ghirkin, această candidatură nu este potrivită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...