Cine este cel mai bogat director de la Romsilva

Publicat: 02 iul. 2024, 07:53, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Cine este cel mai bogat director de la Romsilva

Un director de la Romsilva, ajuns și administrator, prieten la cataramă cu Ilie Sârbu și Adrian Năstase, este de departe cel mai bogat de la această regie, având o zestre imobiliară și financiară de invidiat. 

Chiriloiu, garantat și susținut de Adrian Năstase și Ilie Sârbu 

Din 2012 și până astăzi, indiferent de cine a fost la guvernare, Armand Chiriloiu este directorul Direcției Silvice Argeș. S-au schimbat vreo șapte miniștri ai Mediului și vreo nouă premieri, dar acesta a rămas la conducerea Direcției Silvice Argeș, devenind astfel cel mai bogat director de la Romsilva. Această eternitate pe funcție se datorează relației foarte bune cu Adrian Năstase, dar mai ales cu Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Mai mult, de vreo patru ani este și membru în Consiliul de Administrație de la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva. Între timp, el și soția sa, tot angajată la Romsilva, au acumulat o avere uriașă care, surprinzător, a fost scanată fără obiecții de ANI.

Armand Chiriloiu, latifundiarul Romsilvei 

La ora actuală, potrivit ultimei declarații de avere (vezi documentul în facsimil), Armand Chiriloiu deține, atenție, 34 de terenuri în județul Argeș și două în județul Timiș, dintre care 15 intravilane și 9 forestiere. De asemenea, mai deține și trei case în județul Argeș și un apartament în București.

Armand Chiriloiu, doar 48 de conturi bancare 

În 2012, când a ajuns director al Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu avea patru conturi bancare unde deținea circa 10.000 de euro. Astăzi el are, atenție, 48 de conturi bancare în lei, euro și dolari, unde sumele depuse ating aproape un milion de euro. De asemenea, în ultimii patru ani, Armand Chiriloiu și-a cumpărat două limuzine Mercedes. În plus, el mai deține ceasuri și bijuterii în valoare de 9.000 de euro și arme de vânătoare evaluate la 12.000 de euro.

Donații generoase către cei doi copii

În afară de terenuri, clădiri, case, apartamente, mașini și bijuterii de colecție, Armand Chiriloiu a donat sume mari de bani celor doi copii ai săi. În 2018, a donat 50.000 de euro fiicei Laura Irina, iar în 2020, fiul său, Adrian Nicolae, a primit 100.000 de euro.

Familia Chiriloiu, remunerată lunar cu 7.000 de euro de la Romsilva

Anul trecut, în conturile lui Armand Chiriloiu a intrat, de la Romsilva, ca director, administrator și de pe urma unui proiect, suma de 303.156 de lei, adică vreo 5.200 de euro pe lună. Tot anul trecut, soția sa, Alina Elena Chiriloiu, angajată și ea la DS Argeș, a fost remunerată cu 108.227 lei. Practic, în 2023, Romsilva a pompat în conturile familiei Chiriloiu vreo 411.382 de lei, adică circa 84.000 de euro, ceea ce a reprezentat vreo 7.000 de euro pe lună. Se pune întrebarea cum de a reușit Armand Chiriloiu să acumuleze o asemenea avere de invidiat doar ca angajat al Romsilvei?

CHIRILOIU ARMAND DA